Vítejte!
HŘÍŠNÍCI NOVÝ UŽIVATEL

nepřihlášený uživatel


Právě si tyto stránky čte 1 člověk.
Poslední změna:
29.09.2007
Návštěvník číslo:
23835
ICQ:61783389
Copyright © 2003
Hell

Diskuse

Celiakie

V této diskusi je 774 příspěvků, z toho 282 kořenových příspěvků.

<< na začátek< předchozích 20následujících 20 >na konec >>
přidat nový kořenový příspěvek
zobrazit všechny příspěvky
   
Předmět: svatebni kolacky odpovědět 
Od:lucka 08.06.2006 17:45
Vsem preji krasny den a zadam vas o radu. V srpnu se vdavam a chtela bych si upeci svatebni kolace. Neznate nekdo recept na testo, z kterého by slo neco podobné svatebnim kolackum upect? Diky moc Lucka
       
Předmět: Re: svatebni kolacky odpovědět 
Od:Lída Burešová 09.06.2006 07:22
Já bych doporučila klasický recept a pšeničnou mouku nahradit Promix Forte - je to kavlaitní mouka, se kterou se pracuje jako s lepkovou. Má ji v obchodě na dobírku paní Bušínová. Je sice drahá - 120 Kč za kilo, ale stojí za to. Moc držím palce, ať se Vám, Lucko, podaří pečení a také svatba a další společný život. Zdravím všechny Lída
           
Předmět: Re: Re: svatebni kolacky odpovědět 
Od:lucka 12.06.2006 13:19
díky moc všem!!!!
               
Předmět: Re: Re: Re: svatebni kolacky odpovědět 
Od:Marta 12.06.2006 13:58
Vyzkoušejte koláčky přesně dle receptu na bezlepkové mouce JIZERKA - tlačené koláče. Dávám o 10 g více droždí. Dělám je s úspěchem - malé i velké a dětem chutnají. Marta
       
Předmět: Re: svatebni kolacky odpovědět 
Od:STEFINKA 08.06.2006 17:54
Ještě dodatek, že ráda používám teflonové košíčky, těsto dám do nich, náplň navrch. Dělají se buď takové ty uzavřené nebo kulaté. Ještě jsem nic takového nepekla, tak nemůžu přidat žádnou radu.
       
Předmět: Re: svatebni kolacky odpovědět 
Od:STEFINKA 08.06.2006 17:52
:)))) tfuj tfuj tfuj ať to super vyjde, gratulovat předčasně nebudu :))))
Zkuste dát kukuřičnou (ne instatní) mouku, jinak postupuju dle receptu, akorát pro jistotu přidávám trochu bramborového škrobu, aby to jako lepilo (my nemůžem ani vajíčko). No zkuste se škrobem i bez škrobu vzorek a dejte vědět jaké to bylo.


   
Předmět: Sladké mámení odpovědět 
Od:STEFINKA 22.05.2006 09:51
www.sladke-mameni.cz možná tuhle stránku znáte, já na ni dostala dnes tip a je to krásné podívání, sliny se sbíhají .... :)))


   
Předmět: o celiakii odpovědět 
Od:FRANTA 19.05.2006 09:48
K celosvětovému dni celiakie všechno nejlepší v rámci možností přěje všem bezlepkářům Franta.


   
Předmět: Celostátní setkání celiaků odpovědět 
Od:HELL 13.05.2006 17:54
Celostátní setkání celiaků České republiky 2006


   
Předmět: Kukuřičná instanční mouka odpovědět 
Od:Renata 21.04.2006 14:03
Dobrý den, potřebovala bych zjistit, kde je možno zakoupit instantní kukuřinou mouku firmy Mráz Agro. Vloni jsem si ji zakoupila na setkání celiaků v Brně a je výborná, nikde v Brně jsem ji ale neviděla. Renata
       
Předmět: Re: Kukuřičná instanční mouka odpovědět 
Od:helena 12.05.2006 11:45
já ji koupila v Praze a na letáku byl kontakt na firmu Mráz Agro CZ - info@mrazagro.cz
           
Předmět: AsNQGnavYcvBOlQ odpovědět 
Od:Shahid 25.10.2012 09:37
Hey there, I needed to ask you snmothieg. Is this a wordpress blog site? I will be wondering about shifting our weblog from Blogger to wordpress, you think this can be practical? Also did you produce this unique theme yourself some how? Bless you for your help!


   
Předmět: III. celostátní setkání celiaků v Jeseníkách odpovědět 
Od:Iva Bušinová 21.04.2006 10:55
Pěkný den,
ráda bych Vás pozvala na III. celostátní setkání celiaků v Jeseníkách ve dnech 26. až 28. května 2006.

Program:

Pátek 26. května 2006

9 : 30 až 11 hodin - seminář pro výrobce, dovozce a distributory bezlepkových potravin a surovin

14 až 17 hodin - blok přednášek a presentací firem

Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu - ing. Iva Bušinová
Výživová hodnota bezlepkové stravy v porovnání s normální stravou - Monika Vernerová
Kam se bude ubírat vývoj bezlepkové stravy, nové bezlepkové suroviny - doc. Pavel Kohout
prezentace firem - Jizerské pekárny, Drůbež Vysočina, Mantler CZ, ..........

Doprovodná akce - ochutnávka vín z archívu hradu Perštejna s odborným výkladem, nebo posezení ve vinárně

Sobota 27. května 2006

9 až 11:30 hodin - blok přednášek a presentací firem

Celiakie v praxi. Nejčasnější chyby, kterých se pacienti dopouštějí - MUDr. Vít Kulhánek
Pojďte změnit pohled na celiakii aneb cesta k pozitivním emocím - Mgr. Libuše Kalvodová
Co prožívá dítě s dietním omezením a jak mu pomoci - Dr. Ilona Pešová
Sociální pomoc státu nemocným celiakií, výsledky studie nákladů na dietní stravu - Dr. Petr Niederle
Novinky v analýze lepku, databáze bezlepkových výrobků - ing. Dana Gabrovská

ve 14 hodin odjezd na výlet - elektrárna Dlouhé Stráně

Pozdní odpoledne - horské minikáry ve Ski areálu Kareš, táborák (nedaleko hotelu)

Neděle 28. května 2006

9 až 11:30 hodin - blok přednášek a presentací firem

Jak dál v diagnostice a léčbě celiakie - prof. Přemysl Frič
Vliv celiakie na plodnost a graviditu - doc. Miloš Dvořák
Manifestace celiakie v dětském věku - doc. Pavel Frühauf
Strategie výživy kojence s ohledem na potencionální celiakii - prim. Magdaléna Paulová

Program pro děti :

beseda s psycholožkou - Dr. Ilonou Pešovou
soutěž o nejkrásnější obrázek - tři nejlepší dostanou knihy pro děti (porotce a sponzor ilustrátor dětských knížek Adolf Dudek)
taneční škola - disco a latinsko-americké tance - lektorka Sylva Silná
pozvání na bezlepkovou zmrzlinu od Algidy

Soutěž o nejlepší bezlepkovou bábovku atd.

Více informací se dozvíte na webových stránkách Poradenského centra pro celiakii a bezlepkovou dietu, který akci pořádá - www.bezlepkovadieta.cz
Pokud chcete přijet, neváhejte s rezervací ubytování, hotel s kapacitou 500 lůžek je již téměř obsazen.
Těším se na setkání s Vámi se všemi.
Zdravím, Iva Bušinová


   
Předmět: Konečně GLOBUS!!! odpovědět 
Od:JARDA 20.04.2006 11:22
Zdravím všechny. Dnes, podle reklamních letáků začal prodej bezlepkových výrobků vevšech Hypermarketech GLOBUS. Jel jsem se podívat do olomouckého a byl jsem příjemně překvapen z rozmanitosti sortimentu (téměř všechny základní potraviny, mouky, těstoviny, oplatky atd.). Konečně se našel někdo, kdo umožňuje nákup (jak hlásají "pod jednou střechou"), takže nemusíme kvůli nákupu procestovat půl města abychom nakoupily (někde uzeniny, jinde pečivo a těstoviny). Doufám, že po lékárnách a nyní i Globusu přibudou další vlaštovky.
S pozdravem Jarda
       
Předmět: Re: Konečně GLOBUS!!! odpovědět 
Od:Renata 21.04.2006 10:39
Ono s těmi lékárnami to nebude tak žhavé. Chtěla jsem si v jedné brněnské (Divadelní) objednat mouku, měla jsem i APA kód, ale nepochodila jsem. Oplatky prý objednají, ale o mouce nechtěli ani slyšet. Takže hurá do Globusu. Renata.
           
Předmět: Re: Re: Konečně GLOBUS!!! odpovědět 
Od:JitkaP 24.04.2006 07:56
Záleží na ochotě pracovníků v lékárně. Já v lékárně nakupuji vše a nikdy nebyl problém. Jeden den si telefonicky v lékárně objednám a druhý den si zboží vyzvednu. Jitka
           
Předmět: Re: Re: Konečně GLOBUS!!! odpovědět 
Od:JARDA 22.04.2006 00:36
Dobrý večer, v té Vaší lékárně musí být dosti neochotní, nebo se jim zisk na 1 kile mouky zdá nepodstatný, přitom PHOENIX jim dodá jakékoli množství, asi se jím stím nechce papírovat. V Globusu mají mouky MANTLER, PROMIX UNI a JIZERKU, a to za slušnou cenu. S pozdravem Jarda


   
Předmět: Velkonocne vyrobky odpovědět 
Od:Miloslav Benacka 13.04.2006 08:28
prosim informaciu o vyrobkoch a vyrobcoch velkonocnych sladkosti /zajace, vajicka, cokolady, atd./ ak je mozne tak aj vyrobcov zo zahranicia /Nemecko, Rakusko, Francuzsko/. Dakujem pekne.
Miloslav


   
Předmět: Letní tábor odpovědět 
Od:Klub Celiakie Brno 06.03.2006 22:54
V termínu od 15. do 30.7.2006 pořádá Klub Celiakie Brno již 15. letní tábor pro děti s bezlepkovou dietou. Koná se v prostředí Vysočiny, s osvědčeným kolektivem vedoucích i kuchařů.
Více informací na našich stránkách


   
Předmět: Chlieb bez droždia odpovědět 
Od:Piano 27.02.2006 13:52
Dobrý deň,
Obraciam sa na Vás s prosbou, či niekto nepripravuje doma clieb bez droždia, nakoľko ho moje dieťa netoleruje. Skúšala som prášok do pečiva, ale neviem sa trafiť do správnej receptúry. Snáď nie sme ojedinelý prípad, preto dúfam, že mi niekto poradí. Ďakujem za každú radu. Inak nebol problém doma v rúre upiecť veľmi kvalitný chlieb s pridaním rôzneho korenia a semienok.něconěco
       
Předmět: RbITDBTGwBnrz odpovědět 
Od:Unique 25.01.2013 09:51
Cincinnati, OH - Cedric Peerman rushed in behlaf of 47 yards and scored two fourth-quarter touchdowns, as the Cincinnati Bengals throb Philadelphia, 22-9, in a preseason contest from Paul Brown Stadium. Bengals starting quarterback Carson Palmer was 15-of-23 repayment for 169 yards, but threw a twin of interceptions. Till Eagles comprehensive receiver Terrell Owens had three catches with a cityscape 67 yards in the in the beginning half, including a 43-yard response down the accurate sideline that trite up a six-yard touchdown blather up front Bernard Scott with 8:44 fresh in the b quarter. Kevin Kolb led Philadelphia down the green on two possessions later in the half, but had to appoint in the advance of a twins of David Akers resoluteness goals. Kolb completed 11-of-17 passes championing 126 yards. Akers kicked a 48-yarder to weather Philadelphia up 9-7 in the waning moments of the third rooms, but Peerman gave Cincinnati the oversee when he capped the ensuing antagonistic series with a 22-yard TD run. The Bengals opted to gonfalon towards the two-point babble and Peerman converted on the traces to cook it 15-9 initially in the fourth. Morgan Trent picked disappointing Philadelphia's Mike Kafka later in the accommodations, one of three interceptions before the second-year cornerback, and returned the ball to the Eagles' 17-yard-line. Five consecutive handoffs to Peerman resulted in a 22-9 expediency as a substitute for of the Bengals. On the wrong gesture, Eagles wideout Jeremy Maclin suffered a socialistic buckle down associate with contusion and Cincinnati shield Gibril Wilson formerly larboard with a knee injury.
       
Předmět: Re: Chlieb bez droždia odpovědět 
Od:Viki 27.02.2006 21:34
Recept jsem nějaký našla,ale ještě jsem ho nezkoušela,tak pokud ho někdo vyzkoušíte,tak dejte vědět jaký je.Proto ho tedy nedávám do kolonky recepty,protože ho nemám vyzkoušený.
Chléb bez droždí
350g BL mouky,2 vejce,2,5dcl mléka,4 lžíce slunečnicového oleje,3 lžičky kypřícího prášku do pečiva.Mouku smícháme s práškem,přidáme vejce s mlékem a olejem.Těstem naplníme hlubší formu,kterou jsme vyložili papírem na pečení.Pečeme ve vyhřáté troubě na 200st.C asi 20-25 min.Pak vyjmeme,necháme ještě 10 minut ve formě a nakonec vyklopíme a necháme vychladnout.
Dokonce je u toho receptu napsáno,že chutná nejlépe 2 dny po upečení.To chleba s droždím je po 2 dnech skoro nejedlý
           
Předmět: Re: Re: Chlieb bez droždia odpovědět 
Od:piano 13.05.2006 01:23
Milá Viki,
To som tomu dala. V prvom rade sa musím ospravedlniť, že som túto stránku navštívila až teraz a s prekvapením zisťujem, že existuje recept aj práškom do pečiva. Veľmi pekne Vám ďakujem za promptnú odpoveď. Recept mi na prvý pohľad pripomína skôr toskánsky chlebík. Keďže je tam uvedené mlieko aj vajíčka. Ale skúsim veľmi rada. Hneď to však nebude, pretože mi schválnosťou osudu odišla rúra na sporáku. Takže teraz chvíľu vydržíme, a zrekonštruujeme kuchyňu. Potom sa ozvem.
Chieib, ktorý som robila podľa návodu z obalu Promix múk, s pridaním kmínu, slnečicových , ľanových, sezamových semienok alebo aj chebového korenia, bol skutočne na nerozoznanie od normálneho chleba z bielej múky.
Ešte na okraj doplním, že máme intoleranciu okrem lepku i na vaječný bielok, mlieko, droždie, zle tolerujeme i biely cukor a nekonzumujeme mäso kvôli zlému tráveniu.Takže zostavovať kvalitný jedálniček je dosť ťažké. Váš recept musím trochu pozmeniť. Momentálne sme na waflových chlebíčkoch od Fy Paleta a raciolkách. Waflové chlebíčky dostať podľa mojich informácií zatiaľ iba v bioobchode v Bratislave, a tam stojí jedna krabička 50 Sk.
Ešte raz veľmi pekne ďakujem za Vašu odpoveď.
               
Předmět: Re: Re: Re: Chlieb bez droždia odpovědět 
Od:STEFINKA 13.05.2006 07:46
Milá piano,
dejte prosím nějaký svůj osvědčený receptík do receptáře. Máme také intoleranci jako vy (mimo droždí a masa), třeba máte něco dobrého co ještě neznáme. Díky a hezký den.


   
Předmět: Recept odpovědět 
Od:VIKI 07.02.2006 21:44
Podařila se mi nová mňam,mňam buchtička z rýžové mouky.Receptík je mezi recepty.Ta chuť mi hodně připomněla příchuť Koka sušenek,které jsem kdysi milovala.
       
Předmět: Re: Recept odpovědět 
Od:Zuzka 22.02.2006 15:06
Mňam mňam buchtička je super název,hned jsme si opsala recept:o)))


   
Předmět: EUROZONA a lékárny odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 15.01.2006 13:41
Přeji vše nejlepší do nového roku a hlavně fůru zdravíčka a hlavně elánu do shánění potravin a odvahy a chuti do přípravy "našeho stravování". Ve čtvrtek jsem zaběhla do lékárny a magistry nám nabídly katalog EUROZONY k nahlédnutí. Mám ho přes víkend doma a jsou tam přehledně soustředěny firmy vyrábějící potraviny bez lepku a označeny, zda mají nebo nemají atest. Také se dá tento katalog objednat /39,-Kč/ a dalo by se chodit do lékárny pro více sortimentu najednou. Určtě odpadne / soudím podle sebe / shánění potravin po různých prodejnách a městech, či dobírkovým způsobem. U potravin sice nejsou ceny, já jsem si však domluvila, že mi lékárnice nejdříve zjistí ceny zboží podle mého požadavku a pak bych si už jen v pohodě vyzvedla předem objednané zboží. Jsou tam třeba i směsi z Finaxu a i kdyby cena byla stejná jako v Roudnici, ušetřit zákonitě musíme na poštovném. Možná, že se do cen produktů promítne i momentálně snížená marže v lékárnách. Když budu vědět víc / určitě v týdnu po 16. lednu / napíšu, jak to " v mé lékárně" probíhá.
Romča byla u dorost. lékařky na prohlídce / 17-ti letka / a prospívá a je celkově zdravá. Šestý rok bezlepkového stravování se na ní "velmi kladně podepsal" a k mému údivu pořád ještě roste. Není už to tak závratné, jako po zahájení diety, ale teď za dva roky vyrostla zase o 3 cm. Dnes už měří 172,5 cm a tím už mě už přerostla. Takže přeji všem maminkám, ať se jim daří dětem umožnit co nejprospěšnější stravu a ať máte aspoň takovou radost ze zdraví svých dětí, jako my - rodiče Romči.
Hezké zimní dny,
Pajurková Marcela
       
Předmět: Re: EUROZONA a lékárny odpovědět 
Od:JitkaP 16.01.2006 11:38
Dobrý den,
já nákup bezlepkových výrobků přes lékárnu praktikuji od začátku, kdy začala fungovat. Zkušenosti mám dobré, neboť si telefonem objednám zboží a 2 den si ho v lékárně vyzvednu. Nemusím běhat po různých prodejnách a shnánět.
Jitka
       
Předmět: Re: EUROZONA a lékárny odpovědět 
Od:JARDA.OL 15.01.2006 19:38
Dobrý den, již před časem jsem informoval, že v lékárnách je možné koupit bezlepkové výrobky od Pečivární Liptovský Hrádok, dnes je již sortiment EUROZONY rozšířen. Poradil bych vám přihlaste se na oficiální stránky "www.eurozona.cz" a napište si o "Seznam bezlepkových potravin v lékárnách". Obratem Vám jej zašlou i s orientačními cenami. Pro lékárny potřebujete hlavně tzv. APA kód pod kterým zmíněné zboží lékárny objednávají u fy. PHOENIX. Dodal jsem lékárně napsaný seznam zboží i s kódy APA a bez problémů a hlavně bez dopravného jsem si zboží vyzvedl na druhý den. Ceny si ovšem každá lékarna počítá sama, ale není to tak drastické od cen orientačních (př. mouka PROMIXUNI cena v katalogu 79,90 Kč a v lékárně - Olomouc Centrum HANÁ - 81,-Kč). Pan Veleba z fy EUROZON garantuje, že pokud se tento způsob nákupu osvědčí bude se seznam dále rozšiřovat.
S pozdravem Jarda.
           
Předmět: Re: Re: EUROZONA a lékárny odpovědět 
Od:STEFINKA 15.01.2006 20:05
www.eurozona.cz asi není správná adresa. Hází mě to jinam.
               
Předmět: Re: Re: Re: EUROZONA a lékárny odpovědět 
Od:JARDA 15.01.2006 21:20
Omlouvám se "www.euro-zona.cz"


   
Předmět: Bezlepkové potraviny odpovědět 
Od:PETR1 09.01.2006 11:33
Od začátku ledna má být v hypermarketech Globus v Čakovicích, v Centru Černým Most a v Brně zkušebně rozšířen sortiment o výrobky firem Jizerské pekárny, Wissa, Allexx.com, Kleis a Novalim. Pokud bude odbyt na tyto výrobky pro Globus uspokojující, rozšíří tento sortiment i na ostatní svoje prodejny. Doporučuji všem, kteří mají možnost se tam jít podívat a případně i nakoupit. Ceny by měly být výhodnější, než na jaké jsme běžně zvyklý z prodejen zdravé výživy.
Přeji hezký den a vše nejlepší do nového roku.
       
Předmět: Re: Bezlepkové potraviny odpovědět 
Od:Lenka 22.02.2006 14:25
Dobrý den, s BLD teprve začínám. Synovi dignostikovali Celiakii teprve minulý týden. Nákup v Globusu na Černém Mostě mi hodně pomohl. Přehledné značení, solidní sortiment (ve srovnání s jinde) a zajímavé ceny(některé věci i o polovinu levnější, než ve specializované prodejně). Navíc v úseku uzenin přehledně označeny všechny uzeniny, které jsou bezlepkové. Díky za to a vřele doporučuji. Lenka
       
Předmět: Re: Bezlepkové potraviny odpovědět 
Od:Lenka 22.02.2006 14:25
Dobrý den, s BLD teprve začínám. Synovi dignostikovali Celiakii teprve minulý týden. Nákup v Globusu na Černém Mostě mi hodně pomohl. Přehledné značení, solidní sortiment (ve srovnání s jinde) a zajímavé ceny(některé věci i o polovinu levnější, než ve specializované prodejně). Navíc v úseku uzenin přehledně označeny všechny uzeniny, které jsou bezlepkové. Díky za to a vřele doporučuji. Lenka


   
Předmět: Krásný rok 2006 odpovědět 
Od:STEFINKA 03.01.2006 19:49
všem. Hodně zdraví, štěstí, lásky a to ostatní už přijde samo :)
A těmhle stránkám přeji nový vítr do plachet.
Štěpánka a spol.


   
Předmět: Potřeboval bych poradit - ZDROJE odpovědět 
Od:FALCON 01.01.2006 15:38
Nutně bych potřeboval pomoc!
Nevíte někdo, kde by se dal sehnat návrh napájecího zdroje - návrh stabilizovaného zpětnovazebního zdroje (nejlépe dvou výstupních napětí)??? Dotyčnýmu člověkovi bych byl moc vděčnej...


   
Předmět: Derivační článek odpovědět 
Od:Martin 06.12.2005 21:11
Ahoj, zajímalo by mne, jakou úpravou dostanu z tohoto http://www.hellweb.info/school/elt/!17_soubory/image032.png vzorce tento http://www.hellweb.info/school/elt/!17_soubory/image038.png? Vše je na této http://www.hellweb.info/index.php?page=school&subpage=elt&id=17 stránce pod derivačním článkem, děkuji.
       
Předmět: Re: Derivační článek odpovědět 
Od:Hell 06.12.2005 22:58
A co to dela v diskusi o celiakii?
       
Předmět: Re: Derivační článek odpovědět 
Od:Martin 06.12.2005 22:47
Snad už jsem na to přišel, zapomněl jsem, že j se rovná odmocnině z minus jedné.
           
Předmět: Re: Re: Derivační článek odpovědět 
Od:Martin 06.12.2005 22:55
Ale teď tedy nerozumím tomu, proč v rovnici útlumové charakteristiky je plus.
       
Předmět: Re: Derivační článek odpovědět 
Od:Martin 06.12.2005 22:47
Snad už jsem na to přišel, zapomněl jsem, že j se rovná odmocnině z jedné.


   
Předmět: Nový chlebíček odpovědět 
Od:Marcela a Romča 12.10.2005 07:57
Včera jsem zkoušela nový chlebík / malá změna / a hned po upečení byl skvělý. Jaký bude druhý den a po rozmražení popíšu po vyzkoušení. Recept přidávám do sekce receptů.
Přeji hezký den a najděte si chvilku a přihoďte taky nějaký dobrý recept na cokoliv.
Pajurková Marcela
       
Předmět: Re: Nový chlebíček odpovědět 
Od:MARCELAPAJURKOVA 13.10.2005 12:11
Včera se mi příspěvek / recept/ nepodařilo odeslat, dneska už je v sekci receptů. Chleba je opravdu moc dobrý, vyzkoušejte a napište. Včera jsem koupila ve zdravé výživě sušenky bez lepku polské výroby. Byly medovo - oříškové. Stály sice 54,- Kč, ale jsou super, protože jsou vakuově balené po dvou kusech, jsou vhodné jako malé občerstvení na cesty nebo jen tak k čaji či kávě, kdykoliv a kdekoliv. V krabičce je sedm takových "dvojiček" a je zas to něco nového.
Pajurková M.
           
Předmět: Re: Re: Nový chlebíček odpovědět 
Od:Janina 05.06.2006 21:02
Výrobky firmy Smak Zycia jsem objevila už i v Praze 5. Já chodím ráda ny Plzeňskou. Na Kavalírce je takový malý ale hodně plný obchůdek. Tak snad nám tam bezlepkářům vydrží.
           
Předmět: Re: Re: Nový chlebíček odpovědět 
Od:Zdenka M. 18.10.2005 10:46
Nevím přesně jméno, ale ta polská firma vyrábí i pečivo, chleba a housky. Chleba se dá jíst jen tak a housky je třeba rozpéct v troubě, ale pak jsou jak čerstvé. Pečivo je trvanlivé. Cena je od 55-65 Kč, v Brně na Orlí ve zdravé výživě.


   
Předmět: Dotaz odpovědět 
Od:Zdena 03.10.2005 12:18
Dobrý den všem.Není náhodou někde mezi Vámi experimentátor,který by si zkoušel namíchávat vlastní směsi apod? Hledám někoho na výměnu zkušeností.


   
Předmět: Setkání v Brně odpovědět 
Od:Jukyčka 30.09.2005 17:36
Dobrý den všem,
chtěla jsem vás poprosit jestli jste byli na setkání v Brně ja jsem to bohužel nestihla tak jestli by jste mi mohli napsat co se tam probíralo a jestli tam bylo neco duleziteho. Moc dekuji
       
Předmět: Re: Setkání v Brně odpovědět 
Od:Klub celiakie Brno 03.10.2005 20:57
Velmi dobré přednášky lékařů, byly doplněny i ukázkami vyšetření pomocí ultrazvuku. Proběhly informace o novém způsobu screeningu - více na stránkách název odkazu
Byly tam stánky s ochutnávkou výrobků od asi 12-ti firem. Na závěr byla diskuse s MUDr.Utěšeným a ing.Velebou na téma distribuce bezlepkových potravin prostřednictvím lékáren. Více na název odkazu


   
Předmět: mouka Jizerka odpovědět 
Od:Marcela a Romča 30.09.2005 12:31
Dobrý den,
včera jsem koupila mouku „Jizerka“ u nás v Bohumíně. Pečivo -já jsem udělala malé chlebánky- z ní je vynikající. Koupila jsem poslední kilo, ale majitelka „Naturalu“ mne ujistila , že bývá na skladě průběžně, každý týden „po zboží“,takže si ji mohu koupit kdykoli. Zaplatila jsem za ni 56 ,- Kč a pečivo mi připadá chuťově hodně podobné jako z„Finaxu“. A u Finaxu je cena výrazně vyšší.
Přeji hezký víkend, Pajurková M.
       
Předmět: Re: mouka Jizerka odpovědět 
Od:Pavla 01.10.2005 19:14
Mohla byste mi prosím napsat recept na uvedené chlebánky z Jizerky. Já totiž synovi peču rohlíky z mouky Promix Ch, kterou kupuji v Přerově za 85 Kč. Jsou výborné i po vytažení z mrazničky a rozehřátí v troubě, ale ta cena za mouku je opravdu vysoká. Předem děkuji za recept. Pavla
           
Předmět: Re: Re: mouka Jizerka odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 03.10.2005 07:52
Dobrý den, recept jsem dělala podle návodu na obalu "Jizerky". Teď v práci nevím přesně gramáže, ale příprava je jednoduchá - mouka, voda, droždí a kousek másla. Změnila jsem akorát to, že jsem neupekla chléb v celku, ale nadělala si z 2/3 dávky 6 malých "chlebánků a pekla je trochu kratší dobu, aby se moc nevysušily.
Ať se Vám vydaří, zdravím, Pajurková M.


Přihlášení

Jméno

Heslo

Podporované projekty (vřele doporučuji)

Bezdrátová síť v Plzni 
PilsFree

Moje oblíbené WWW stránky (vřele doporučuji)

Zpravodajství ze světa nejrychlejších vozů naší planety:
Formule 1

Zpravodajství ze světa videa, TV karet, kodeků a tak podobně:
TV Freak

Zpravodajství ze světa počítačů a všeho kolem:
Živě

Zpravodajství ze světa počítačů:
PcTuning

Zpravodajství ze světa mobilů:
MobilMania

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru.
BonusWeb

Češtiny do her a programů:
Češtiny

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru:
Doupě

Vyhledávací server:
Google

zpět na předchozí stránku
Copyright © 2003 Hell
doporučené rozlišení 1024x768