|
16.03.2005, pečivo slané
PIZZA nejpizzovatější /mouka Finax
Používám oranžovou krabici s moukou firmy Finax a nepatrně jsem upravila jsem recept na Foccacia chléb a zde je výsledek.
Dávka na 3 stř. velké pizzy
250 ml vody, 12 - 14 g čerstvých droždí, 3/4 lžičky vlákniny Fiber/psylium/ 1a1/2 lžíce oliv. oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky xanthanu nebo bzlp.magimixu, špetka medu, 200g směsi Finax,
na potření trocha oleje, koření na pizzu a nahoru, co máte rádi- kečup, šunka, sýr, zelenina......
Postup: Rozdrobené droždí rozmícháme ve vodě. Přidáme vlákninu, olej a med. Necháme nabobtnat asi 10 minut. Přidáme mouku se solí a xanthanem. Dobře propracujeme hnětačem ( 5 minut ) Těsto musí být houbovité a lepkavé. Necháme odpočívat pod utěrkou cca 30 minut. Na tři pizza-formy nastříháme pečící papír, těsto rovnoměrně naklademe na každou formu. Dobře roztáhneme pomocí mokré stěrky po celých plochách. Pomažem olejem, jemně posypeme pizza-kořením. Necháme kynout 15 - 20 minut. Pečeme do růžova ( do křupava ) 20 - 30 minut při 175°C. Po upečení pomažeme kečupem a obložíme dle možností a chuti. Zbylé mrazíme - neobložené. DOBROU CHUŤ !!!
* kdo neochutná, neuvěří :-)
| |