|
18.07.2002, pečivo slané
chleba
Je to asi půl roku,co mé malé dcerce zjistili Celiakii.Postupně jsem si zvykala,ale problém byl s pečivem.Jak se dočítám tak asi ze začátku problém všech.Nakoupila jsem snad všechny druhy mouk,vyzkoušela snad desítku receptů a chleba byl stále děsný.Dcerka si postupně na tu hrůzu zvykala:-).Jednou jsem tam přidávala brambory,vařené,pak syrové,drobila jsem tam Racio chlebíčky,prostě všechno na nic.Náhodou jsem se dostala ještě k jedné mouce.Je to chlebová Bezlepková směs Smutný.Možná ji znáte,jestli ne,doporučuji,moc mi ulehčila život.Chleba dělám tak,že do směsi přidám kvásek a vodu,projedu mixerem,protože těsto je kašovité,naleju do formy,já to dávám do chlebíčkové formy,nechám to v ní 15-20 minut nakynout,náhherně kyne.Pak se peče 30 min.Je měký,nemusí se potírat a po upečení je moc dobrý.Mají ještě směs na buchty,taky výborné,jen se musí pracovat s lžičkou.Ale troufám si říct,k nerozeznání od normálních koláčků.
Mouku si objednávám telefonem.Přikládají k ní recepty.Zkoušela jsem z ní i jiné recepty,ale doporučuju se držet těch jejich.
Pokud má někdo zájem,tady je adresa a telefon-směs Petra Smutného,Vnorovy516.tel.0631328230
| |