|
05.09.2002, knedlíky
knedlíky
Vidím že ve své receptové sbírce ještě nemáte knedlíky, jde vždy o kvalitu mouky potom můžete uklohnit cokoli. Já používám mouku Mantler je stoprocentně nejlepší dá se z ní udělat vše takže knedlíky : protože by se ve vodě rozvařily je třeba je vařit v hrnku, hrnky se vymažou olejem a naplní těstem tak asi do 3/4, nechá se ta 1/2 hoďky kynout, potom se dají do hrnce z vroucí vodou, vody musíte dát tak aby byly hrnky ponořeny asi do poloviny, vaří se tak asi 20 min. Po vyndání z vody je nechte odstát asi tak 10-15 min než je vyndáte z hrnků, jinak by se roztrhali, musí si odpočinout. Také se to dá dělat to v mikrovlnce, dám hrnky do mikrovlnky a tak asi 10 min na 700 je osuším. Chce to praxi, ale kdo má rád knedlíky jistě to zvládne, když si pak dáte rajskou nebo svíčkovou s knedlíkem hm, ještě lepší jsou na sladko dělám je tak že je poleju nebo posypu ovocem a tvarohem, moje mamka je dělá dokonce v hrnku s ovocem vevnitř, je to piplačka, ale dá se zvládnout: nejdřív dáte kouse těsta na dno hrnku potom ovoce, navrch zase kousek těsta malinko to uplácáte a uvaříte.
Recepty jsou normální poměry jako u obyčejných knedlíků
Slané
1/2 kg mouky
1/4 l vody
1/2 droždí
vejce
sůl
Sladké
1/2 kq mouky
1/4 l mléka
1/2 droždí
1 žloutek
špetku soli
Těsto zadělávám hnětacími metlami.
Z mouky Mantler se dá dělat vše po čem toužíte např.peču koláče, palačinky, chleba, vánočku, recepty jsou shodné s normálními lepkovými jenom vyměníte mouky a trochu grifu na to přijdete, např. při práci s těstem si namočte ruce těsto se nebude lepit.
A ještě něco, pokud se vám na poprvé nepodaří nezoufejte a zkuste to znovu jednou to vyjde
Hodně trpělivosti a dobrou chuť
| |