Vítejte!
HŘÍŠNÍCI NOVÝ UŽIVATEL

nepřihlášený uživatel


Právě si tyto stránky čte 1 člověk.
Poslední změna:
29.09.2007
Návštěvník číslo:
24018
ICQ:61783389
Copyright © 2003
Hell

Celiakie

Recepty (56)

 

26.03.2005, Chléb a maso

Velikonoční zapékaný chléb


1/ Uzeninové housky z chlebového těsta.
3 nadrobno nakrájené cibule osmažím dozlatova na oleji, 2 klobásy / třeba Valašská bezlepková/ nakrájím na velmi malé kousky. Smíchám dohromady a spojím s asi 20 dkg vymíchaného těsta, ze kterého peču běžně chléb. Recept jsem psala dříve: základ- mouka pana Smutného. Nakladu stejnoměrně do forem na housky, já do čtyř misek /1miska cca-4x11 cm, myslím, že by dávka vyšla dobře i do mufínkové formy / 6 ks.
Uhladím pomocí vody, pokmínuji, případně osolím hrubou solí, sypání trochu „natlačím“ do těsta, aby později neopadlo. Nechám asi 20-30 minut vykynout. Peču při teplotě a tak dlouho jako „náš“chlebíček. Po upečení sice, díky uzenině, trochu „spadnou“, ale i přesto jsou vynikající.

2/ Plněné velikonoční chleby
krajově tzv.- chlebovníky, plecovníky, šoudrs, apod…..
Po různých nezdarech jsem vyhodnotila jako opravdu vynikající mouku Finax v oranžové krabici, použila jsem a trochu upravila recept na Foccacia chléb z receptů firmy SH PRODIET.
Na tři chleby – 3 valašské klobásy, 20 – 30 dkg uzeného masa/my domácí uzený bůček/. Všechny uzeniny vařím v páře cca 1,5 hodiny. Nechám vychladnout a připravím si těsto.
330 ml vody – použila jsem slanou a masnou „ polévku“ nakapanou z uzenin, při použití čisté vody – 1 kávová lžička soli a 2 lžíce oleje. Dále pak18 g čerstvého droždí, 1 čaj lžičku vlákniny Fibre Husk, 1/2lžičky medu.
Rozdrobte droždí, přidejte uz. polévku a míchejte až do rozpuštění. Pak vlákninu a med a nechte 10 min.bobtnat. Přidejte 270 g směsi s malou lžičkou xanthanu / nemusí být /.
Do hladka vymíchejte. Nechte odpočinout asi 30 – 40 minut.
Na 3 keramické formy 14 x 21 x 6 cm nastříhám peč.papír, do každé misky rozetřu na dno až do boků po 10 dkg těsta. Stačí tenká vrstva těsta a co nejlépe „vytáhnout“ mokrou lžící nahoru po papíru. Naložím vždy 1 klobásku, vedle ní pak přibližně stejně veliký hranolek uzeného a naložím zase 10 dkg těsta. Pomocí mokré lžíce zahladím těsto do tvaru bochánku.
Posypu kmínem, potřu olejem a nechám kynout asi 30 minut. Předehřeji troubu na 170°C a peču 30 – 50 minut ve středu trouby, později níže, /podle potřeby/. Asi 5 minut před dopečením, vytahuji z forem, potřu celé vodou a nechám v troubě „dokřupnout“ na mřížce horkým vzduchem při stejné teplotě. Vytahuji krásně zlatavé bochníčky. Chuťově téměř k nerozeznání od těch, které peče každý rok o velikonocích naše babička.

Dobrou chuť!!!

 

Přihlášení

Jméno

Heslo

Podporované projekty (vřele doporučuji)

Bezdrátová síť v Plzni 
PilsFree

Moje oblíbené WWW stránky (vřele doporučuji)

Zpravodajství ze světa nejrychlejších vozů naší planety:
Formule 1

Zpravodajství ze světa videa, TV karet, kodeků a tak podobně:
TV Freak

Zpravodajství ze světa počítačů a všeho kolem:
Živě

Zpravodajství ze světa počítačů:
PcTuning

Zpravodajství ze světa mobilů:
MobilMania

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru.
BonusWeb

Češtiny do her a programů:
Češtiny

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru:
Doupě

Vyhledávací server:
Google

Odkazy na podobné stránky

Oficialní stránky celiaků v České republice :
www.celiac.cz

Dieta a recepty

Bezlepková dieta

Bezlepka

Společnost pro bezlepkovou dietu

xvodva00
(stránky jednoho z uživatelů (RUDA) HellWEBu, také o celiakii)

Bezlepku

Safe & Forbidden Lists
(co není povoleno, je zakázáno.)

Best gluten-free recipes

Gluten Free Kitchen

Gluten Free Pantry Recipes
(komerční stránky)

Sdružení v zahraničí

Celiakia
(SK)

Celiac Disease Foundation
(USA)

The Coeliac Society of the U.K.

Canadian Celiac Association
(anglicky a francouzsky)

Deutsche Zöliakie Gesellschaft e. V.

Österreichischen Arbeitsgemeinschaft Zöliakie

Association Francaise Des Intolérants Au Gluten

Associazione Italiana Celiachia

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Associaçao Portuguesa dos Doentes com Intolerância ao Glúten
(umíte portugalsky?)

Asociaciones de Celíacos en Espana
(od Španělů bychom se mohli učit...)

Svenska Celiakiförbundet / SCF

Suomen Keliakialiitto ry
(také v angličtině)

Asistencia al celiaco de la Argentina

... a další

Svaz pacientů České republiky

www.zdrav.cz

Celiac Support Page
(kompletní informace)

FAQ
(Frequently Asked Questions)

Coeliac disease.
(Published by Inform New Zealand ©1997)

Celiac Disease Links
(linky, odkazy, adresy...)

Mental Health Net - Gluten Intolerance Resources
(linky, odkazy, adresy...)

Gluten free and low protein products sold all over North America and Europe
(komerční stránky - francouzsky, italsky, anglicky)

CD in different languages, translations for travelling
(...jak se to jenom řekne?)

Celiac Disease Webring
(více než padesát odkazů z celého světa)

zpět na předchozí stránku
Copyright © 2003 Hell
doporučené rozlišení 1024x768