Vítejte!
HŘÍŠNÍCI NOVÝ UŽIVATEL

nepřihlášený uživatel


Právě si tyto stránky čte 1 člověk.
Poslední změna:
29.09.2007
Návštěvník číslo:
24018
ICQ:61783389
Copyright © 2003
Hell

Celiakie

Firmy (40)

 

OLMA a.s.

emailolma@olma.cz
wwwwww.olma.cz
bezlepková stránka
adresaOLOMOUC 772 11, PAVELKOVA 18, P.O.BOX 34
fax: 00420-68-5313320
telefon00420-68-5103111
datum přidání05.11.2002
poznámkaZPRACOVÁNÍ SYROVÉHO KRAVSKÉHO MLÉKA, VÝROBA MLÉČNÝCH VÝROBKŮ

Vyjádření firmy 2:
Laboratoř s akreditací ČIA dne 15.5.2003 zjistila, že u stabilizátorů používaných při výrobě celého spektra našich jogurtů, je obsah gliadinu pod 5 mg na kg suchého stabilizátoru.To při praktickém dávkování do jogurtu znamená, že je možno říct, že v jogurtech (vyjma ochucení typu musli) gliadin není. V dezertech vanilkovém, čokoládovém a karamelovém gliadin obsažen je, tyto výrobky nejsou vhodné pro celiaky. Ve výrobcích Dezert jahodový a Maty smetanový (variantou téhož je i Nuty a Emily) je použit stabilizátor se stejným obsahem gliadinu jako u jogurtů. Laboratoř není schopná stanovit absolutní nulu. Pokud se tedy opřeme ještě o specifikace stabilizátorů můžeme tvrdit že v Dezertu jahodovém, MATY (Nuty, Emily), Fany, Floriánech, Revitalech, Klasiku, Siluetách, Vianech, Hypernovách, Albertech (poslední tři jsou verze našich jogurtů vyráběných pro supermakety), BIO Via Naturech, nápojích Kyška, Drink, Revital, Dr Bifido, Kysané podmáslí, Acidofilní mléko a Kefírové mléko, gliadin není obsažen. Vyjímku tvoří Silueta ostružina musli a Via Natur s vlákninou a Drink pomeranč s vlákninou , kde jsou obsaženy v ochucující složce vločky, včetně pšeničných.
Ivana Skokánková technolog


Vyjádření firmy 1:
Po diskusích s dodavateli přídatných látek, které z technologických důvodů do našich výrobků přidáváme (aby byl např. jogurt příjemně hustý) mohu konstatovat následující:
S čistým svědomím Vám mohu doporučit

  • kysané nápoje neochucené nebo ochucené ovocem - kysané podmáslí, Revital activ nápoj, acidofilní mléko, Dr. Bifido, Kyška, Julian
  • smetanové jogurty Florian

protože neobsahují žádný zdroj lepku. Již několikrát jsme tuto záležitost konzultovali s lékařskými kapacitami a s odborníky ze Státního zdravotního ústavu v Praze. Podle jejich doporučení je smetanový jogurt vhodnou potravinou pro bezlepkovou dietu. Protože však každý organismus na každou potravinu jinak reaguje, doporučila bych pro začátek vyzkoušet jogurt po malých dávkách (přítomnost vyššího obsahu tuku).
V jogurtech Revital activ se rovněž nepoužívá žádná nemléčná přídatná látka obsahující lepek, proto i tento typ výrobku lze doporučit. Navíc se v tomto výrobku nepoužívá žádné barvivo ani aroma, proto je velmi šetřivý pro náš organismus.
V pudingových dezertech se používá glukózový sirup, který se vyrábí štěpením škrobů a nějaký zbytkový obsah bílkovin tam může zůstat i po tomto ošetření. Dodavatel našeho glukózového sirupu píše, že k výrobě používá škrob z kukuřice, voskové kukuřice nebo brambor a proto i když tam nějaký zbytkový obsah bílkovin může zůstat, neměl by nemocným celiakií vadit - podle našich informací v kukuřici ani v bramborách lepek (gluten) není.
Ve některých našich pudinkových dezertech je ovšem kromě glukózového sirupu i pšeničný modifikovaný nebo nativní škrob, kde se přítomnost zbytků lepku opravdu nedá vyloučit. Pšeničný škrob je konkrétně v následujících výrobcích (OBSAHUJÍ lepek):

  • Dezert čoko se šlehačkou 200 g
  • Dezert vanilka se šlehačkou 200 g
  • Dezert karamel se šlehačkou 200 g.

Škrob je tam v množství cca 1%, tzn. že obsah glutenu ve 200 g výrobku může být cca 6 mg. Pokud vadí i tak nepatrné množství glutenu, pak výše uvedené výrobky opravdu nelze doporučit.
ing. Libuše Cikánková,
vedoucí útvaru řízení jakosti OLMA, a.s.
výrobky
název výrobkutyp výrobkucenazdrojdatumzobrazit
 Jogurty (11)Jogurtyemail viz. OLMA a.s.05.11.2002podrobnosti
 Nápoje (8)Nápojeemail viz. OLMA a.s.05.11.2002podrobnosti
pro možnost přidávat další položky se registrujte a pak přihlaste
[HELL]
 

Přihlášení

Jméno

Heslo

Podporované projekty (vřele doporučuji)

Bezdrátová síť v Plzni 
PilsFree

Moje oblíbené WWW stránky (vřele doporučuji)

Zpravodajství ze světa nejrychlejších vozů naší planety:
Formule 1

Zpravodajství ze světa videa, TV karet, kodeků a tak podobně:
TV Freak

Zpravodajství ze světa počítačů a všeho kolem:
Živě

Zpravodajství ze světa počítačů:
PcTuning

Zpravodajství ze světa mobilů:
MobilMania

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru.
BonusWeb

Češtiny do her a programů:
Češtiny

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru:
Doupě

Vyhledávací server:
Google

Odkazy na podobné stránky

Oficialní stránky celiaků v České republice :
www.celiac.cz

Dieta a recepty

Bezlepková dieta

Bezlepka

Společnost pro bezlepkovou dietu

xvodva00
(stránky jednoho z uživatelů (RUDA) HellWEBu, také o celiakii)

Bezlepku

Safe & Forbidden Lists
(co není povoleno, je zakázáno.)

Best gluten-free recipes

Gluten Free Kitchen

Gluten Free Pantry Recipes
(komerční stránky)

Sdružení v zahraničí

Celiakia
(SK)

Celiac Disease Foundation
(USA)

The Coeliac Society of the U.K.

Canadian Celiac Association
(anglicky a francouzsky)

Deutsche Zöliakie Gesellschaft e. V.

Österreichischen Arbeitsgemeinschaft Zöliakie

Association Francaise Des Intolérants Au Gluten

Associazione Italiana Celiachia

Nederlandse Coeliakie Vereniging

Associaçao Portuguesa dos Doentes com Intolerância ao Glúten
(umíte portugalsky?)

Asociaciones de Celíacos en Espana
(od Španělů bychom se mohli učit...)

Svenska Celiakiförbundet / SCF

Suomen Keliakialiitto ry
(také v angličtině)

Asistencia al celiaco de la Argentina

... a další

Svaz pacientů České republiky

www.zdrav.cz

Celiac Support Page
(kompletní informace)

FAQ
(Frequently Asked Questions)

Coeliac disease.
(Published by Inform New Zealand ©1997)

Celiac Disease Links
(linky, odkazy, adresy...)

Mental Health Net - Gluten Intolerance Resources
(linky, odkazy, adresy...)

Gluten free and low protein products sold all over North America and Europe
(komerční stránky - francouzsky, italsky, anglicky)

CD in different languages, translations for travelling
(...jak se to jenom řekne?)

Celiac Disease Webring
(více než padesát odkazů z celého světa)

zpět na předchozí stránku
Copyright © 2003 Hell
doporučené rozlišení 1024x768