Vítejte!
HŘÍŠNÍCI NOVÝ UŽIVATEL

nepřihlášený uživatel


Právě si tyto stránky čte 1 člověk.
Poslední změna:
29.09.2007
Návštěvník číslo:
25746
ICQ:61783389
Copyright © 2003
Hell

Diskuse

Celiakie

V této diskusi je 776 příspěvků, z toho 284 kořenových příspěvků.

zobrazit prvních 20 kořenových příspěvků

Předmět: pečící formy odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 08.11.2003 12:39
Dobrý den,
chtěla bych Vás upozornit na formy vhodné k pečení chleba. Koupila jsem je včera- t.j. v pátek v Bille. jsou myslím zrovna v akci. 2 ks v balení za 199,- Kč, rozměr cca 22x14 cm a jsou z keramiky. Jsou doporučovány k zapékání do 220 stupňů, ale odhadla jsem, že těch 10 minut pečení při "dvěstačtyřicítce" to musí keramika vydržet. Dnes už jsem to vyzkoušela, obě misky jsem vymazala pokrmovým tukem, nevysypávala jsem, a pekla z mouky pana Smutného a jeho receptu. Chleby krásně vykynuly přímo v miskách a po upečení doslova "vypadly z forem, vůbec nepřilnuly. Teď jsem jeden rozkrojila a je krásně propečený. Jak už jsem psala dříve - přidávám
do směsi - suché droždí /je lepší než čerstvé, chleba vykyne a v troubě už nespadne, jako se mi to stávalo u čerstvých kvasnic/ - trochu karobového prášku / na 2 chleby-1/2 kg mouky asi malou kávovou lžičku pro barvu chleba/ - také na tuto dávku 1 kávovou lžičku Xanthanovy gumy /aby chléb byl vláčnější a tolik nedrobil/ -špetku cukru /dobré kynutí/ -trochu citrónové šťávy /také kvůli kynutí/ - 3/4 káv. lžičky soli/ pro někoho je hotový chléb planý/,vše nasucho dobře promíchám s 1/2 kg směsi na chléb a přilévám 1/2 litru vlažné vody. Pak nechám kynout a peču.
Keramické misky mám také na pečení "dalamánků". Ty jsem ale získala propůjčením od příbuzných, je to vlastně starožitnost, 4 u sebe připojené misky o průměru 10 cm a 7 cm vysoké a je u nich i ucho na snadnou manipulaci. Na miskách je vidět, že sloužily často, ale peče se v nich výborně. Příbuzní je získali při likvidaci věcí jednoho starého domu, jsou asi hodně letité, ale ještě dlouho budou sloužit. Proto jsem riskla koupi keramických forem na chleba. Vřele doporučuji koupit, případně prohledat zapomenuté kouty starých půdních či sklepních prostor.
Hodně štěstí- M.Pajurková
Jméno*  
Email*  
  Předmět*  
 Text příspěvku* 
vložit odkaz
 
vložit email
 
styl písma
    
vlastnosti písma
písmo: 
barva: 
velikost: 
vložit obrázek
    
    
    
    

    Pokud si přejete zasílat upozornění na nové příspěvky v diskusi, zaregistrujte se. Při registraci pak vyberte požadovanou diskusi(e), kde jakmile v ní(ch) přibude nový příspěvek, bude ihned do vaší emailové schránky zasláno upozornění, včetně jména, předmětu a odkazu na přidávaný příspěvek.

Legenda:
    JMÉNO*: vaše jméno či přezdívka, pod kterou na internetu vystupujete
    EMAIL*: vaše emailová adresa, dovolené domény jsou pouze .cz a .sk - z ostatních chodil jen spam.
    PŘEDMĚT*: předmět příspěvku, charakterizuje stručně násedující položku
    TEXT PŘÍSPĚVKU*: vlastní zdělení
    POLOŽKA OZNAČENÁ HVĚZDIČKOU(*) JE POVINNÁ

Přihlášení

Jméno

Heslo

Podporované projekty (vřele doporučuji)

Bezdrátová síť v Plzni 
PilsFree

Moje oblíbené WWW stránky (vřele doporučuji)

Zpravodajství ze světa nejrychlejších vozů naší planety:
Formule 1

Zpravodajství ze světa videa, TV karet, kodeků a tak podobně:
TV Freak

Zpravodajství ze světa počítačů a všeho kolem:
Živě

Zpravodajství ze světa počítačů:
PcTuning

Zpravodajství ze světa mobilů:
MobilMania

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru.
BonusWeb

Češtiny do her a programů:
Češtiny

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru:
Doupě

Vyhledávací server:
Google

zpět na předchozí stránku
Copyright © 2003 Hell
doporučené rozlišení 1024x768