Vítejte!
HŘÍŠNÍCI NOVÝ UŽIVATEL

nepřihlášený uživatel


Právě si tyto stránky čte 1 člověk.
Poslední změna:
29.09.2007
Návštěvník číslo:
25740
ICQ:61783389
Copyright © 2003
Hell

Diskuse

Celiakie

V této diskusi je 776 příspěvků, z toho 284 kořenových příspěvků.

zobrazit prvních 20 kořenových příspěvků

Předmět: Re:něco k jídlu odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 17.10.2004 22:59
Dobrý večer, my vaříme bez lepku víc jak 4 roky. Doma vařím jako pro "běžné strávníky", jen zahušťuji moukou pana Smutného /asi 55,- 1kg/, je k nerozeznání od mouky běžné a cena je přijatelná. Objednávám telefonicky/518328230/, mouka mi dojde nejpozději do 1 týdne. K pečení chleba používám stejnou mouku, ale namíchanou a určenou pro pečení chleba a přimíchávám 2 -3 druhy jiné mouky, ale menší gramáž, než u mouky "základní". Jinak si sama dělám pizzu, langoše, buchty, knedlíky, nudle /někdy nudle i kupuji/, dále noky, bábovky, koblížky a potom housky z mouky firmy SH prodiet /viz níže/. Je to téměř stejné jako běžné vaření, jen to chce trochu cviku, přídavných látek proto, aby těsta držela pohromadě a je třeba mít odvahu a výdrž, protože všechno se napoprvé třeba ani nepodaří. U nás první pokusy pečení chleba /zkoušení trvalo asi 1 a 1/2 roku / nebylo to k jídlu ani pro našeho pejska a i slepice by si zlomily zobáky. Nebylo to ani na strouhanku, protože i kdyby se mi to povedlo nastrouhat/ to také těžko/ nebylo by to chutné. V té době Romanka jedla místo chleba jen křupavé chlebíčky nebo "polystyreňáky" a myslím, že jich už měla dost, přejedla se jich a dnes je jí jen v úplně krajním případě, snad jednou , dvakrát ročně.
V restauracích a jídelnách si vybíráme jídla, která neobsahují mouku a ještě konzultujeme s obsluhou, aby se mouka do jídla nedostala, Romanka vozí na akce svoje pečivo a mouky s kořením a také jí vždy uvaří.
Chce to jen se zajímat o složení potravin, pokud to na výrobku není uvedeno, doptávejte se u prodejců,já také chodím po prodejnách s lístečkem "Éček" které by chom neměly konzumovat a podle toho nakupuji. Snad Vám to pomůže, kdybyste chtěla podrobnější vysvětlení k jakékoliv přípravě "našeho jídla" ráda poradím. Romance bude 16 let a to /podle mne/hlavní - upéct chléb v troubě zvládne už asi 2 roky sama.
Ať se Vám daří v BZLP kulinářství,
Marcela a Romča
Jméno*  
Email*  
  Předmět*  
 Text příspěvku* 
vložit odkaz
 
vložit email
 
styl písma
    
vlastnosti písma
písmo: 
barva: 
velikost: 
vložit obrázek
    
    
    
    

    Pokud si přejete zasílat upozornění na nové příspěvky v diskusi, zaregistrujte se. Při registraci pak vyberte požadovanou diskusi(e), kde jakmile v ní(ch) přibude nový příspěvek, bude ihned do vaší emailové schránky zasláno upozornění, včetně jména, předmětu a odkazu na přidávaný příspěvek.

Legenda:
    JMÉNO*: vaše jméno či přezdívka, pod kterou na internetu vystupujete
    EMAIL*: vaše emailová adresa, dovolené domény jsou pouze .cz a .sk - z ostatních chodil jen spam.
    PŘEDMĚT*: předmět příspěvku, charakterizuje stručně násedující položku
    TEXT PŘÍSPĚVKU*: vlastní zdělení
    POLOŽKA OZNAČENÁ HVĚZDIČKOU(*) JE POVINNÁ

Přihlášení

Jméno

Heslo

Podporované projekty (vřele doporučuji)

Bezdrátová síť v Plzni 
PilsFree

Moje oblíbené WWW stránky (vřele doporučuji)

Zpravodajství ze světa nejrychlejších vozů naší planety:
Formule 1

Zpravodajství ze světa videa, TV karet, kodeků a tak podobně:
TV Freak

Zpravodajství ze světa počítačů a všeho kolem:
Živě

Zpravodajství ze světa počítačů:
PcTuning

Zpravodajství ze světa mobilů:
MobilMania

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru.
BonusWeb

Češtiny do her a programů:
Češtiny

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru:
Doupě

Vyhledávací server:
Google

zpět na předchozí stránku
Copyright © 2003 Hell
doporučené rozlišení 1024x768