Vítejte!
HŘÍŠNÍCI NOVÝ UŽIVATEL

nepřihlášený uživatel


Právě si tyto stránky čte 1 člověk.
Poslední změna:
29.09.2007
Návštěvník číslo:
25768
ICQ:61783389
Copyright © 2003
Hell

Diskuse

Celiakie

V této diskusi je 776 příspěvků, z toho 284 kořenových příspěvků.

<< na začátek< předchozích 20následujících 20 >na konec >>
přidat nový kořenový příspěvek
zobrazit všechny příspěvky
   
Předmět: Mikulášská besídka odpovědět 
Od:Klub celiakie Brno 18.11.2004 22:48
Na pravidelné schůzce Klubu Celiakie Brno ve čtvrtek 2.12.2004 v 15,30 hod. na obvyklém místě v budově hlavního vlakového nádraží, 1. patro administrativní části, se uskuteční Mikulášská besídka.
Vezměte s sebou děti a přineste vzorky bezlepkových dobrot. Pro děti máme připravený program.
Všechny zve Klub Celiakie Brno


   
Předmět: Pište, pište, pište... odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 17.11.2004 14:10
Dobrý den,
že by nikdo neměl nic nového? Tak já Vám něco "nadhodím". Romanka byla v srpnu na táboře ve Varvažově /u Písku/. Máme to sice hodně daleko, jsme z Ostravska / Bohumín /a je to pro nás trošku od ruky, ale Romči se tam moc líbí a příští rok už se chystá znovu. Je tam ubytováno kolem 100 - 150 dětí a pro ! bezlepkové ! strávníky / asi 15 / vyvařují moc dobrá jídla. Dcera tam byla letos již podruhé a myslím, že tam mohou děti až do 17 let, později snad i jako instruktoři. Vřele doporučujeme, ´tábor si zajišťujeme přes CK Topinka a jsme naprosto spokojeni. Dcera má nové přátele a poznání, že není problém "dělat" akce´pro mládež se stravovacím problémem a ostatní běžně se stravující dohromady. Vždyť jsme všichni stejní, až na ten nepatrný rozdíl na talíři.
Mějte se hezky a trochu to tu rozjeďte, vždyť nás spousta - právě na těchto stránkách začínala.
Marcela a Romča.
       
Předmět: Re: Pište, pište, pište... odpovědět 
Od:elinka 19.11.2004 10:19
Dobrý den, paní Pajurková, už jsem si myslela, že jste se nám někam "ztratila", protože jsem už delší dobu nikde nezaznamenala příspěvek právě od Vás.
Už dříve jsem vám chtěla napsat, ale právě tento váš příspěvek mě přiměl k tomu, abych déle neotálela.
Chtěla bych vám touto cestou poděkovat . Nejenom za vaše recepty a rady, které tak nezištně rozdáváte na všechny strany, ale také za vaše zkušenosti, postřehy a názory , které si nenecháváte jenom pro sebe, a já v nich vždy najdu radost a pohodu, potěšení i elán poprat se se všemi překážkami, které nám " bezlepkový život " přináší ( a že ten bezlepkový jich má přece jenom o něco víc než ten "normální" ).
Možná, že někdo s mým názorem souhlasit nebude, ale já to právě takhle vnímám. A paní Pajurkové děkuji.
Zdravím paní Marcelu a Romču , přeji hezké podzimní dny a dobrou "bezlepkovou chuť".
elinka
           
Předmět: Re: Re: Pište, pište, pište... odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 20.11.2004 11:56
Dobrý den,
neztratila jsem se a těší mne, že jste postřehla, že jsem se trochu odmlčela. Musela jsem si "některé věci srovnat v hlavě", a jde vlastně jen o to, že jsem se rozhodla, že nebudu psát na jedny konkrétní stránky, protože ať chci, nebo nechci, dochází k názorové "třenici", která se mne nepříjemně dotkla. Doufala jsem, že dojde ke vhodnému vysvětlení situace, dostala jsem elektron. poštou obsáhlou zprávu od spolupracovnice stránek. Ani v této zprávě jsem se nedočkala vysvětlení a bylo mi podbídnuto, že jsemi nesoudný a neuznalý člověk. Myslím si, že k tomu došlo proto, že jsem začala být více aktivní a začala jsem trochu překážet a tím "zastínit" jiné, byť pracovité lidi.
Jak už jsem dříve psala, jde mi hlavně o zdravý normální vývoj Romanky. Také jste začínala, víte sama, že člověk musí překonat "jistá úskalí" když se ale ohlédnu zpět, říkám si - vždyť to nebylo tak hrozné, jen mi to trochu trvalo. A právě tento "ztracený čas" bych chtěla našetřit těm, kteří zrovna začínají se stravováním bez lepku a nevědí jak na to. Jsem ráda, že internet a stránky, mi to umožňují a já si u toho někdy i "pokecám" a také se dovím něco nového.
V létě 2005 bych chtěla uskutečnit setkání v přírodě, mám představu, že se sejdem, vyměníme si rady, recepty postřehy "na živo" a uděláme ochutnávku toho, co šikovné maminky, nebo mladí lidé sami "vytvoří doma" a dovezou sebou. Nenabízím ubytování, jen třeba přespání ve vlastním stanu pro ty, kterým by se zalíbil podvečer s táborákem a opečenou klobásou. Při letošním " pokusu o tuto akci" jsem získala podporu na městském zastupitelstvu / povolení a bezplatné místo pro stany /a i když se neuskutečnilo myslím, že ani příští rok by to neměl být problém. Mám oproti Vám velkou výhodu, že Kališovo jezero, kde akci plánuji, mám já "za humny" , ale snad se najde pár lidiček, co budou mít zájem a "překonají jedinou překážku - vzdálenost. Zatím je spousta času, na jaře začnu pomalu "organizovat" ale už se moc těším.
Včera jsem se dověděla o paní /40 let/také z Bohumína, která je moc nemocná a prošla řadu velmi nepříjemných vyšetření a nakonec jí lékaři doporučili bezlepkové stravování. Kamarádka, která mi o ní řekla nás "spojila" telefonicky a já budu "učit" paní péct chléb a něco na zub. Chtěla bych jí pomoci hlavně psychicky, protože je velmi zlomená, v nemocnici, kde strávila dlouhou dobu se doslova loučila se životem s tím, že ji postihla rakovina. Trochu jsem ji utěšila, ale ono to asi chce, aby došlo k odeznění příznaků nemoci a ona uvěří, že už je na dobré cestě k vlastnímu zdraví. Takže upeču pro nichléb, pak uní doma ještě jeden, aby věděla jak na to. Je velmi šikovná a určitě se rychle zaučí a tím se začne i uzdravovat.
Před 14-ti dny jsem byla v komisi u voleb a setkala se s mladou ženou, která pracuje v charitním domě pro přestárlé lidi a velmi mě to poznamenalo. Je tam většina dědoušků a babiček, které jejich děti " nechtějí u sebe doma"a je to opravdu tak, že příjdou / někdy i vnoučata/ jen v den výplaty důchodu. Starouškové jsou vděčni za milé a vlídné slůvko ošetřovatelek nebo babičky třeba za učesání nebo natočení vlasů.
Děti jejich rodiče nezajímají. Je to velmi smutné, myslím si, že musíme své ratolesti vychovávat a pomáhat jim tak, aby pochopily, že i my někdy můžem potřebovat je a oni nám to "vrátí" aspoň tím, že budou s náma rády a nezištně.
To jsem sice odbočila od "našeho" tématu, ale myslím, že není na škodu se nad tím zamyslet a předat to dál, vždyť i my jednou sestárnem.
Když čtu pozpátku co jsem tu všechno sepsala, je to super guláš, ale ochutnejte, je převážně bezlepkový.
Přeji hezký / sněžný /víkend a chuť do "bezlepky" v hrncích i na internetu.
Marcela a Romča.
p.s. Občas píšu i na stránky coeliac, je tam také fůra zajímavostí pro nás, nakoukněte!
               
Předmět: Re: Re: Re: Pište, pište, pište... odpovědět 
Od:Mariana 20.11.2004 17:58
Dobrý den, paní Pajurková,
chtěla jsem alespoň napsat Romče k svátku, ale vůbec jsem se k tomu nedostala . Prosím Vás, můžete ji ode mě pozdravovat a vyřídit jí, že na tábor jedu určitě příští rok zase a Nikča určitě taky?! Děkuji Vám moc! Zdraví Janča Sarauerová


   
Předmět: obnoveni dskuse odpovědět 
Od:Hell 30.10.2004 11:50
Omluvam se vsem, kteri sem v nedavne dobe pridavali nejake udaje do diskuse nebo jinam, a jejich prispevek zde neni. Doslo k havairi na strane poskytovatele, databaze byla obnovena ze zalohy, ale je mozne ze nektera data chybi, proto vas zadam, pridejte je znova. Dekuji s podravem Hell
       
Předmět: To je bezva!!!!!!!!!!!!!!!!!! odpovědět 
Od:Marcela 31.10.2004 09:12
Dobrý den, jsem velmi ráda, že už to zase jede. Snad to ostatní vydrželi, jako já, nevzdali to a zase zkoušejí, zda se sem dostanou. Potěšilo mne to taky pro to, že jsem myslela, že máme něco s počítačem, a je to naše chyba. Jestli se něco ztratilo / myslím že jo /, tak snad něco zůstalo v hlavě, obnovovat to nebudu, třeba se zase rozepíši jindy o jiném problému a obsahově to bude podobné a pomůže to někomu příště.
Hezkou neděli, zase někdy
Pajurková M.
       
Předmět: Re: obnoveni dskuse odpovědět 
Od:Hell 30.10.2004 11:57
To se tyka i registraci, ikdyz tam jsem to obnovil snad vsechno.


   
Předmět: Celostátní setkání Celiaků v Brně odpovědět 
Od:Ježorek 18.10.2004 22:29
Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí
Klub CELIAKIE Brno, Libušino údolí 150, 623 00 B r n o

Pozvánka na celostátní setkání celiaků

Zveme Vás tímto na Celostátní setkání celiaků, které se uskuteční v rámci doprovodného programu výstavy REHAPROTEX v sobotu dne 6.11.2004, v areálu BVV, pavilon A3 sál Morava, od 9,00 do 15,00 hod.

Plánovaný program :
09,00 – 10,00 hod. Presence, ochutnávky, prodej
10,00 – 10,30 hod. Zahájení
10,30 – 11,30 hod. Blok přednášek
11,30 – 14,30 hod. Diskuse s účastníky, otázky a odpovědi
14,30 – 15,00 hod. Závěr

Na celostátním setkání celiaků se dozvíme nové poznatky od odborníků. Přednášet budou :
MUDr.Jaroslav Utěšený, Dětská nemocnice, Brno Černá Pole Novinky v diagnostice celiakie v ČR, informace z Expertní skupiny
RNDr.Veronika Vlčková, Via Meda soukromá klinika Protilátky u celiaků
Ing.Dana Gabrovská, Výzkumný ústav potravinářský Lepek v potravinách, testování potravin

Bude zde možnost ochutnat některé bezlepkové potraviny a současně bude možné si některé z nich i zakoupit. Počítáme i s prezentací výrobků, usnadňujících přípravu bezlepkové stravy (domácí pekárny apod.).

Zveme všechny, kterých se uvedená problematika nějakým způsobem dotýká, kteří mají nějakou zkušenost s tímto postižením, a to jak laickou veřejnost, tak i lékaře a výrobce bezlepkových výrobků.

Více informací bude možné získat i na webových stránkách Klubu Celiakie Brno : www.klub-celiakie.cz

Ing.Dalibor Ježorek, předseda Klubu
       
Předmět: Inna Palemonova odpovědět 
Od:Inna Palemonova 21.12.2006 02:37
You best site very nices. Thanks owneri. Beti.


   
Předmět: alkohol odpovědět 
Od:jitka 13.10.2004 16:02
Ahojky, držím bezlepkovou dietu necelé 2 roky,ale stále si nejsem jistá, které jídlo můžu a které ne. Taky by mne zajímalo, zda mohu píti nějaký alkohol, třeba víno,vodku atd. Budu ráda, když mi někdo odppvíte.díky.
       
Předmět: Re: alkohol odpovědět 
Od:elinka 01.11.2004 11:41
Ahoj Jitko, přečetla jsem si odpověď od pí Pajurkové, a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že paní Pajurková je vždy velice ochotná poradit všem, kteří si nevědí rady. A vůbec, i z těch jejích příspěvků ať na těch či oněch webových stránkách je vždy cítit pohoda a radost ze života a z možnosti nezištně rozdávat na všechny strany své zkušenosti, rady a také i dobré recepty.

Taky jsem z počátku pekla chleba, který nechutnal, ale ani na pohled nebyl vůbec pěkný.
Takže jsem se snažila sehnat co nejvíce informací, vyzkušela jsme hodně různých receptů, ale pořád to nebylo "ono". Pak jsem objevila právě tyto stránky a jednou tam byl i příspěvěk od "Marcela a Romča" včetně telefonního čísla na paní Pajurkovou. A tak jsem zavolala paní Marcele.( Bylo to vloni před vánocemi ). Spolu jsme rozebrali postup pečení a paní Pajurková mi přitom dala tolik rad , že jsem si ani nestačila dělat poznámky. Takže díky paní Pajurkové jsem zdatně překonala období nezdaru a neúspěchů v bezlepkové kuchyni. A tak dnes už i ze mě je docela zručná pekařka . Peču chleba "jedna báseň", vlastně teď už si ho ten náš bezlepkář peče úplně sám ( peče v elektr. troubě v hranatých fomách na biskupské chlebíčky z mouky pana Smutného+chlebové koření+xantan+karob, a vždy má chleby nádherné, voňavé a chutné a ne nadarmo jim říká "krasavci" ). Kromě toho pečeme i veky, vánočku, moučníky - základ tvoří opět mouka pana Smutného .
A musím se pochválit, ten náš bezlepkář se letos v září ženil a vůbec nebyl problém připravit i jemu svatební menu včetně bezlepkového svatebního dortu. A jak si pochutnával !!! A v restauraci, kde jsme měli hostinu, nám taky všemožně vyšli vstříct ohledně bezlepkového jídla. Spokojenost byla tedy na obou stranách.
A co se týče alkoholu - je to chlap, který má rád pivo. Takže si občas nějaké to pivo dává , většinou dvanáctku Plzeň, obsah lepku v tomto případě NEŘEŠÍ. Jinak má rád červené víno míchané s kolou ( možná to znáte pod názvem "bambus" nebo "houba" ).U té koly si ale vždy prostuduje složení, hlavně "Éčka".
Jinak co se týče zakázaných a povolených potravin pro BZLP dietu, nepřeberné množství informací najdeš na těchto webových stránkách, pak na www.bezlepkovadieta.cz, nebo na www.coeliac.cz nebo na slovenských www.celiakia.sk .
Tak hodně zdaru a dobrou chuť!
elinka
           
Předmět: Re: Re: alkohol odpovědět 
Od:moni 18.11.2004 09:39
Ahojky, i my bez problému pečeme chleba, buchty, mazance, koláčky.... ale veka se nám ne a ne podařit. Mohla bych poprosit o radu, jak na to? Díky moc
Monika
           
Předmět: Re: Re: alkohol odpovědět 
Od:Petra H. 01.11.2004 14:33
Dobrý den, i když vy pivo neřešíte, někdo ho možná řeší, a tak vám chci sdělit, že jsem byla na přednášce (bohužel už nevím jméno přednášejícího, ale byl to odborník z potravinářství a přednášel na celiakickém setkání v Praze), kde se nám dostalo této informace: Piva hluboce prokvašená, jako například Gambrinus, jsou co do obsahu lepku pro celiaky bezpečná. Třeba to někoho potěší, určitě to potěšilo moji maminku, která si dá skleničku za 14 dní, ale řešila to. Mějte se krásně, Petra
               
Předmět: Re: Re: Re: alkohol odpovědět 
Od:Renata 02.11.2004 14:09
Ono to s tím pivem není tak jednoduché. Já jsem se zase od jiného odborníka doslechla, že u piva je dost těžké určit množství lepku - norma je totiž uváděna na množství sušiny, takže u piva pozor. Nejjistější je asi popíjet 100 % bezlepkové pivo, které nabízejí na www.bezlepkovadieta.cz a nebo si s ohledem na jeho cenu konzumaci tohoto odpustit. :-) Renata.
                   
Předmět: Re: Re: Re: Re: alkohol odpovědět 
Od:Petr1 03.11.2004 09:39
Debata na téma alkohol mne velice potěšila. Souhlasím s tím, že v případě piva je celkem problematické určit zda je nebo není vhodné pro lidi s bezlepkovou dietou. Podle mého názoru bude reakce organismu na pivo u každého individuální. Velkou roli může také sehrát skonzumované množství. Bezlepkovou dietu dodržuji dva roky a i přes to, že jsem měl pivo poměrně rád, zatím mi nechybí. Přešel jsem na víno a dnes si už pomalu nevzpomenu jak pivo chutná. Podstatně víc mne mrzí, když jdu s přáteli někam do restaurace a kromě viného střiku a šopského salátu si tam nemohu vůbec nic dát.
Přeji hezký den :-)
                       
Předmět: Re: Re: Re: Re: Re: alkohol odpovědět 
Od:jitka 03.11.2004 09:49
na prosto s tebou souhlasím,v restauraci mi nic jiného nezbývá,než si dát víno a šopáka,docela mne to mrzí, kor když vidím, jak si někdo dává pizzu nebo smažený sýr. Ale co se dá dělat. myslím ale, že už lidí jako jsme my je už docela dost,tak proč taky nikdo nemyslí na nás?
                           
Předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alkohol odpovědět 
Od:Katka 22.11.2004 19:00
Vy si nedáváte třeba nakládaný hermelín? Já měla za to, že ho můžu. A jestli se ještě můžu zeptat: jak je to s tou vodkou? Teď jsem byla na Ukrajině a tam se nic jiněho nepilo!-) Taky vždycky váhám nad fernetem a rumem - jsou přibarvené karamelem. Zvlášť ten rum je někdy potřeba do různých pokrmů. Kdyby měl někdo na sobě ,,otestované" účinky (nemyslím alkoholu:-), dejte mi prosím vědět, já to na sobě nepoznám.
                               
Předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alkohol odpovědět 
Od:Renata 23.11.2004 07:33
U rumu je důležité hlavně to, z čeho je vyroben (pominu karamel). Pokud je třtinový, je to OK. Pokud vím, KEY RUM může v klidu konzumovtl :-).
                           
Předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Re: alkohol odpovědět 
Od:moni 18.11.2004 09:36
Ahojky, v restauracích se mi osvědčilo dát si přírodní plátek masa bez sósu, pouze okořeněný. Mé prosbě o to, aby nepoužili mouku, vždy vyšli vstříc.
       
Předmět: Re:něco k jídlu odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 17.10.2004 22:59
Dobrý večer, my vaříme bez lepku víc jak 4 roky. Doma vařím jako pro "běžné strávníky", jen zahušťuji moukou pana Smutného /asi 55,- 1kg/, je k nerozeznání od mouky běžné a cena je přijatelná. Objednávám telefonicky/518328230/, mouka mi dojde nejpozději do 1 týdne. K pečení chleba používám stejnou mouku, ale namíchanou a určenou pro pečení chleba a přimíchávám 2 -3 druhy jiné mouky, ale menší gramáž, než u mouky "základní". Jinak si sama dělám pizzu, langoše, buchty, knedlíky, nudle /někdy nudle i kupuji/, dále noky, bábovky, koblížky a potom housky z mouky firmy SH prodiet /viz níže/. Je to téměř stejné jako běžné vaření, jen to chce trochu cviku, přídavných látek proto, aby těsta držela pohromadě a je třeba mít odvahu a výdrž, protože všechno se napoprvé třeba ani nepodaří. U nás první pokusy pečení chleba /zkoušení trvalo asi 1 a 1/2 roku / nebylo to k jídlu ani pro našeho pejska a i slepice by si zlomily zobáky. Nebylo to ani na strouhanku, protože i kdyby se mi to povedlo nastrouhat/ to také těžko/ nebylo by to chutné. V té době Romanka jedla místo chleba jen křupavé chlebíčky nebo "polystyreňáky" a myslím, že jich už měla dost, přejedla se jich a dnes je jí jen v úplně krajním případě, snad jednou , dvakrát ročně.
V restauracích a jídelnách si vybíráme jídla, která neobsahují mouku a ještě konzultujeme s obsluhou, aby se mouka do jídla nedostala, Romanka vozí na akce svoje pečivo a mouky s kořením a také jí vždy uvaří.
Chce to jen se zajímat o složení potravin, pokud to na výrobku není uvedeno, doptávejte se u prodejců,já také chodím po prodejnách s lístečkem "Éček" které by chom neměly konzumovat a podle toho nakupuji. Snad Vám to pomůže, kdybyste chtěla podrobnější vysvětlení k jakékoliv přípravě "našeho jídla" ráda poradím. Romance bude 16 let a to /podle mne/hlavní - upéct chléb v troubě zvládne už asi 2 roky sama.
Ať se Vám daří v BZLP kulinářství,
Marcela a Romča
       
Předmět: Re: alkohol odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 15.10.2004 09:58
Dobrý den, pokud vím, můžete jakékoliv víno, z alkoholu pouze nějakou "Wisky", už se vyrábí prý i BZLP pivo. Něco o tom psala na svých stránkách p. Bušínová. Mě to vlastně netrápí, protože víno mi chutná a tak se příležitostně nemusím omezovat, dcera "zatím" nemá potřebu tyto nápoje konzumovat.
Pajurková M.


   
Předmět: Párky odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 12.10.2004 21:31
Dobrý večer,
koupila jsem výborné dietní párečky firmy "Váhala a spol" Hustopeče n/B. Už jsem je koupila vícekrát a jsou velmi chutné, ve střívku a samozřejmě s označením VÝROBEK NEOBSAHUJE LEPEK. Po ukousnutí křupou, no prostě balada. I Romančina babička byla udivena a zavzpomínala, že salám podobné / vynikající /chuti jedla jako dítě asi před 60-ti lety. Tak teď sháním a kupuji celou , asi kilovou vaničku a mrazíme. Takže se zkuste poohlédnout, určitě si pochutnáte.
Hezké podzimní dny s křupavými párečky!
Marcela a Romča


   
Předmět: Setkání celiaků v Trojanovicích odpovědět 
Od:Iva Bušinová 11.10.2004 14:30
etkání celiaků v Trojanovicích (23.9. 2004, Zdroj: )
Setkání celiaků, lékařů, dietních sester na Severní Moravě


13. listopadu 2004 v hotelu U Kociána v Trojanovicích


--------------------------------------------------------------------------------


Začátek v 10 hodin.

přednáška MUDr. Jaroslava Utěšného, CSc., gastroenterologa FN Brno - dětská klinika o onemocnění celiakií
přednáška ing. Dany Gabrovské, Výzkumný ústav potravinářský Praha, výskyt lepku v potravinách
beseda s ing. Ivou Bušinovou, Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu, o problémech pacientů odkázaných na BD a o připravovaných změnách
návštěva pohankového mlýna a přednáška o významu pohanky v jídelníčku celiaka - Zdeněk Šmajstrla

V průběhu setkání bude možné ochutnat a zakoupit bezlepkové potraviny.

Hotel U Kociána nabízí ubytování pro asi 40 lidí v příjemných pokojích s vlastním sociálním zařízením.

Bezlepková strava v průběhu setkání je zajišťěna.

Písemné přihlášky zasílejte na adresu Poradenského centra pro celiakii a bezlepkovou dietu:

9. května 1, 682 01 Vyškov

info@bezlepkovadieta.cz

fax: 517 34 78 61

Na přihlášku prosím uveďte počet účastníků, požadovanou dietu a Váš zájem o ubytování. Případně návrhy na doplnění programu akce.



--------------------------------------------------------------------------------


Za přípravný výbor: ing. Iva Bušinová

Poradenské cenrum pro celiakii a bezlepkovou dietu


   
Předmět: Rodinné rehabilitační pobyty s bezlepkovou dietou odpovědět 
Od:Iva Bušinová 11.10.2004 14:28
Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu ve spolupráci s hotelem Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou v Jeseníkách pořádají

Rodinné rehabilitační pobyty s bezlepkovou dietou
První termín pobytu : 28. až 31. října 2004 (28. 10. je státní svátek)



--------------------------------------------------------------------------------


Hotel nabízí: saunu s možností zajištění masérky, posilovnu, půjčují kola a lyže, sáňky a sportovní potřeby/míče,síť, softtenis,tenis/. V hotelu jsou herny na stolní tenis, stolní fotbal, kulečníky, šipky, venku 2x ruské kuželky, ohniště, možnost grilování v předzahrádce. 15 min. od hotelu je sportovní areál p. Kareše, kde je v létě možnost lyžování na trávě,j sou tam horské minikáry a koloběžky a v zimě 3 lyžařské vleky a malý bufet s občerstvením.

Další možnosti: lyžařský areál Červenohorské sedlo /7 km od hotelu/, rybolov u rybníka v Loučné bez lístku-4 km. Jízda na koni, termální koupaliště /léčivá siřičitá voda/ venkovní i vnitřní bazén v areálu lázní/, ruční papírna a renesanční zámek, známý čarodějnickými procesy, dřevěný historický kostelík - vše je ve Velkých Losinách-vzdálených 7 km od hotelu. Do Loučné lze pohodlně od hotelu dojet vlakem.

Je možno zajistit paintball přímo vedle hotelu v lese nebo v místě, vzdáleném 5 km od hotelu.

Večer: posezení s hudbou a tancem dle dohody ve vinárně nebo nejdříve táborák, opékání a následně disco s jukeboxem ve vinárně.
Po celou dobu bude pro nemocné celiakií zajištěna kvalitní bezlepková dieta, připravená zkušenými kuchaři.
Součástí programu bude kurz bezlepkového vaření
ochutnávky bezlepkových potravin - novinek na trhu
možnost nákupu bezlepkových potravin
Osobním dopisem jsme požádali představitele Všeobecné zdravotní pojišťovny, Revírní bratrské pokladny, České národní zdravotní pojišťovny, Hutnické zaměstnanecké pojišťovny, Oborové zdravotní pojišťovny, Zaměstnanecké pojišťovny Škoda, Vojenské zdravotní pojišťovny, Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra a Zdravotní pojišťovny Metal-Aliance o finanční příspěvek pro své klienty, kteří se zúčastní těchto rehabilitačních pobytů.
Cena pobytu: ubytování dospělá osoba 260 Kč / den ve dvoulůžkovém pokoji s příslušenstvím
děti do 14 let 150 Kč / den
plná penze bezlepková dieta dospělá osoba 280 Kč/ den
děti do 14 let 200 Kč / den
Délku pobytu je možné určit individuálně.
Další informace na telefonu: 583 235 133 (provozní hotelu)
583 235 133 (recepce hotelu)
605 878 337 (Iva Bušinová - Poradenské centrum)

--------------------------------------------------------------------------------


Objednávky pobytu zasílejte co nejdříve přímo na adredsu : Hotel Dlouhé Stráně, s.r.o.
788 11 Kouty nad Desnou
telefon, fax: 583 235 172
email: dlouhe.strane@worldonline.cz
Do objednávky uvádějte kromě ostatních důleživých informací také počet účastníků, vyžadujících bezlepkovou dietu a jejich věk. Dále zdravotní pojišťovnu všech účastníků!
Srdečně Vás zveme. Přijďte si s námi odpočinout, pobavit se a něco nového se naučit.
Těším se na Vás
Iva Bušinováněco


   
Předmět: Stravování mimo domov odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 05.10.2004 08:02
Dobrý den,
nevím, jestli je to jiným vstupem na tyto stránky, ale připadá mi, že si tu dopisuji sama se sebou, ale nevadí, snad někomu pomůže i to, že si přečte kladnou informaci.
Romča byla na akci, pořádané zdravotnickou školou a studenti byli ubytováni v zařízení "Kněhyně" na Čeladné / Frýdek - Místek /. Jako i dříve, sehnala jsem si číslo telefonu a předem se domluvila na stravovacích podmínkách. Vše bylo pro ně samozřejmostí, když si přiveze své "pytlíčky" s moukou, kořením a strouhankou a své pečivo. Po Romčině návratu/ 2 dny / jsem byla velmim překvapena. Dostala všechno jídlo bez lepku, a nepoužívali naše suroviny, dokonce dostala k vaječince / ostatní měli párky / pufovaný chléb. Zatím jsem se vždy setkala s ochotou, teď ale prvně bez " finančních ztrát", protože všechno jídlo platíme jako ostatní a dodáváme suroviny naše. Tak tady to neplatilo. Poděkovala jsem osobně majitelům a Vám toto rekreační místo vřele doporučuji.
Marcela a Romča
       
Předmět: Re: Stravování mimo domov odpovědět 
Od:FRANTA 11.10.2004 14:17
Dobrý den I já jsem Vaším vděčným čtenářem.S lepkem bojuje moje snacha,u vnuček se to zatím zkoumá.Já jenom sháním informace. Franta.
       
Předmět: Re: Stravování mimo domov odpovědět 
Od:Stefinka 05.10.2004 08:40
Díky moc, takovéhle informace jsou důležité. Hezký podzim přeje Stefinka


   
Předmět: Housky jako od pekaře odpovědět 
Od:Pajurková Marcela 10.09.2004 09:53
Dobrý den,
objednala jsem si od firmy shprodiet nějaké směsi a polévky pro bezlepk. dietu a zatím jsem vyzkoušela nízkoprotejnovou směs /italská/ a upekla jsem fantastické housky. Do směsi jsem přidala dle návodu jen droždí. cukr a sůl a samozřejmě vodu a pekla podle návodu v el. troubě/ POUZE 20 MINUT/. V mufínové formě krásně vykynuly a vypadaly a chutnaly podobně jako housky ze kterých se dělají hamburgery. Romča byla nadšená a i když je směs dost drahá, je velmi kvalitní a houska je měkounká i druhý den. Já jsem zatím dělala housky z chleb. těsta /směsí Mantler , Unimix a Smutný /, byly také dobré, ale prostě chlebové a teď máme housky jako z městské pekárny. Taky jsem si objednala švédské inst. polévky a bramb. kaši, až to vyzkoušíme, dáme vědět. Teď už jsem oficiálně na dietě s Romankou taky, ale pečivu moc nedám, takže se nají dosyta dobrůtek sama. Ale já vždy ochutnám co vytvořím, takže zase se brzy ozveme, přeji hezký pátek.
Marcela a Romča
       
Předmět: Re: Housky jako od pekaře/2 odpovědět 
Od:Pajurková Marcela 16.09.2004 19:08
Dobrý večer, chtěla bych Vám dodat informaci k houskám. Teď jsem je i namrazila, za dva dny jsem vytáhla 1. housku, nechala rozmrazit volně přir. cestou a Romanka se ve škole divila, jak byla houska stejně dobrá jako čerstvá. Dokonce říkala, že křupala. Nejspíš to bude tím, že směs je pouze z pšeničného škrobu, obsahuje pouze 0,3 bílkovin/100g a pak jen nějaká tužidla a vitamíny.
Takže houska velmi hodně připomíná bílý pšeničný rohlík, akorát, že těsto musíte dávat do formiček, protože je řídké. Ale za 20 minut - super houska, to si občas člověk i klepne přes kapsu 1 kg totiž stojí 106,- Kč. Ale když udělám z kila 24 mufínových housek, není to zas taková hrůza.
Marcela a Romča

P.S. Romanka už chodí / dojíždí asi 20 km/ na stř. zdravotnickou školu a odmítli nám vařit ve škol. jídelně / dovážejí obědy z vedlejší ZDŠ. Tak se stravuje doma. Jeden den v týdnu jezdí domů v 1/2 7 večer, další den také, ale to ji po hodině klavíru vaří manželova teta v Bohumíně, jeden den je doma před pátou odp., a 2x v týdnu je doma už před třetí odpoledne, takže to má skoro jako na základce. To už taky měla hodně mimoškol. aktivit a také to tak vycházelo. Když má dýl, má větší svačinu. Paní ve školní jídelně se mi nepodařilo ani napodruhé přesvědčit, ale zas o tak moc nejde, moc jsem v to nevěřila, a co kdybych se náhodou z nadbytku času bez vaření začala nudit?
Tak ahoj, "bezlepkáči"/snad vás tím oslovením neurazím/ a hned se přiznám, že už jsem na dietě s Romčou i já. Taky nejspíš "přibereme do klubu" sestru, které je 32 let a je nemocná a nejspíš "bude naše".
Tak ještě jednou ahoj!!!!!!!!!!!!
       
Předmět: Re: Housky jako od pekaře odpovědět 
Od:stefinka 12.09.2004 11:43
www.shprodiet.cz
       
Předmět: Re: Housky jako od pekaře odpovědět 
Od:dana 12.09.2004 02:03
Chtěla jsem se zeptat, kde jste zmíněnou směs koupila? popřípadě nějaký odkaz na tuto firmu.
Děkuji a s pozdravem Dana
           
Předmět: Re: Re: Housky jako od pekaře odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 12.09.2004 17:27
Dobrý den,
objednávala jsem zboží z internet.stránek- www.shprodiet.cz.Je to firma v Roudnici nad Labem, majitelé jsou manželé Hlinkovi a když navštívíte jejich stránky, je tam zboží, které zasílají dobírkou. Poštovné do 10 kg je cca 80,- Kč, balné neúčtují. Mají i kuchařku za 15,- Kč, která je takovým průvodcem a jsou tam recepty pro další použití směsí. Vše se dovíte na jejich stránkách. Přeji hezký zbytek víkendu,
Pajurková M.


   
Předmět: dotaz odpovědět 
Od:ŠIMON 26.08.2004 21:56
Ahoj.držím dietu skoro rok-je mideset let-a chci vědět,jestli můžu kukuřičné lupínky,které obsahují slad.máma tvrdí že ne.Ty nesladké mi nechutnají.A co to je ten maltodextrin?poradte mi.Děkuji Šimon
       
Předmět: Re: dotaz odpovědět 
Od:Iva Bušinová 30.08.2004 15:16
Ahoj Šimone,
minulý týden jsem nechala v laboratoři vyšetřit na obsah lepku pět výrobků a shodou okolností i Kukuřičné lupínky BIO. U žádného z testovaných výrobků nebyl lepek objeven, co je báječné :-). Další informace o testovaných výrobcích se dozvíš na www.bezlepkovadieta.cz. Ahoj, Iva.
       
Předmět: lupínky odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 30.08.2004 08:35
Ahoj Šimone, my kupujeme kukuřičné lupínky firmy EMCO. Jsou v krabici na které je označení BIO,
mám dojem, že slůvko BIO je napsáno dost jasnou zelenou barvou, velkou kurzívou. Jsou čistě kukuřičné, kez přídavku "norm. mouky". Nejsou slazené, vyzkoušej. U nás se sice hůře shánějí, ale když oběhnu všechny prodejny, většinou je někde natrefím a hned vezmu více balení. Dcera je velmi ráda snídá. Taky má ráda kuličky F.mravence. Jsou stejné firmy, ale musí být ve 1/4 kg balení a to v krabici a jsou taky bezlepkové, i když to není na obale uvedeno.
Tak snad je seženeš, dobrou chuť. Pajurková M.


   
Předmět: Tábor odpovědět 
Od:stefinka 26.08.2004 09:36
Pepča byl poprvé na táboře. Vrátil se celý jak vyměněný. Napekli jsme buchty do mrazáku, přidali rýžáky, kukuřičáky, instantní rýžové nudle a pod. a jel. Nemuseli jsme nic vysvětlovat, pan kuchař už se zařídil, je zvyklý. Jel do Hodonína u Kunštátu. Je tam soukromé rekreační zařízení, možná se tam pořádají tábory různých organizací. Pepča je autista, bezlepková dieta mu pomáhá v uzdravování.
Hezké poslední letní dny přeje Stefinka


   
Předmět: Jak na uchování chleba? odpovědět 
Od:Alena 25.08.2004 22:12
Prosím o radu, jsme čerstvými majiteli dom. pekárny. Pekla jsem chléb ze směsi Bezlepkový chléb světlý (Labeta). Po upečení chutnal výborně (dcera ho dokonce jedla suchý), ale po vyndání z mrazáku se hrozně drobí. Podobně na tom byla i směs z Palety. Dá se to nějak ovlivnit? Třeba přidáním něčeho do směsi, jsou jiné směsi na tom lépe? Nemáte někdo zkušenosti? Řešením by bylo nedávat mrazit, ale pětiletá dcera opravdu nesní celý chléb dřív než by se začal kazit.
Děkuji Alena
       
Předmět: Re: Jak na uchování chleba? odpovědět 
Od:Marcela Pajurková 02.09.2004 07:14
Dobrý den, Aleno,
my sice pečeme chléb v troubě, ale taky někdy mrazíme. Máme také zkušenosti, že se chléb drobí, rozmražený zvlášť hodně. Přidávám Xanthanovou gumu, která je sice drahá/relativně/, dává se jí opravdu jen trošku. Taky ji máme z "Bezlepky" paní Koukolové. Pokud, jako já, studujete návody na etiketách výrobků / BZLP / dočtete se, že xanthan se používá v hodně případech. Přidávám ho i do "sladkého" pečení a výsledky toho, co upeču jsou opravdu lepší.
Já jsem si koupila Xanthanu 1 kg, zaplatila jsem i s poštovným kolem 500,- Kč, používám gumu víc jak rok a nemám spotřebovánu ani polovinu a to peču asi 3x týdně chléb, 1x týdně "sladké" a upekla jsem pro některé i chléb "přes ulici" a to snad 40 bochníčků.
Chléb je opravdu lepší. Pokud přemýšlím, cena sýru taky není nejnižší. Peču z mouky p. Smutného, taky přidávám karob /svatojánský chléb/. Vyzkoušejte, přeji Vá, ať se Vám podaří dobrý chlebíček.
Pajurková Marcela
       
Předmět: Re: Jak na uchování chleba? odpovědět 
Od:Iva Bušinová 30.08.2004 15:00
Dobrý den, Aleno,
doporučuji Vám přečíst si článek - Jak prodloužit trvanlivost pekařských výrobků na http://www.bezlepkovadieta.cz/novinky/?clanek=264
Tam najdete několik možností. S Xantanovou gumou opatřně - je to hydrokoloid, navíc dost agresivní! V potravinách je označen jako E 415. Kromě toho, že bych jej pro menší děti vůbec nedoporučovala, navíc Vám pečivo připravované doma zbytečně prodražuje. Přikláním se k radám přidávat do bezlepkového pečiva např. nastrouhaný tvrdý sýr, uvařenou bramboru nebo bramborovou vlákninu. Pokud ale trváte na nějakých emulgátorech, připravujeme článek o přípravcích jako je Xantanová guma, jakou funkci v pečivu mají, seznam dalších hydrokoloidů pololených pro náš domácí trh a čím je lze bezpečně nahradit. S pozdravem ing. Iva Bušinová
       
Předmět: Re: Jak na uchování chleba? odpovědět 
Od:FRANTA 30.08.2004 13:44
Dobrý den paní Aleno.My přidáváme do chleba ještě tvrdý sýr(asi 10%) z celkového množství mouky.Směs na chleba od firmy Smutný -Vnorovy.Xantanovou gumu Vám pošle dobírkou paní Koukolová -firma Bezlepka z Prahy,www.bezlepka.prodejce.cz .Zdraví Franta.
       
Předmět: Re: Jak na uchování chleba? odpovědět 
Od:D.Marecek 29.08.2004 10:45
Dobry den! Je to jednoduche - pri peceni v dom.pekarne pridavam vzdy do chleba lzicku tzv. XANTANOVE GUMY a BRAMBOROVOU VLAKNINU.Tyto prisady zpusobi, ze se chleba tak nedrobi a ma lepsi strukturu . Tyto prisady se daji koupit obcas ve zdravych vyzivach.


   
Předmět: TANG odpovědět 
Od:petra 10.08.2004 09:01
Milé maminky, dobrá zpráva. Telefonickým dotazem jsem u firmy Kraft Foods získala informaci, že všechny jimi vyráběné instantní nápoje TANG jsou bez lepku (tedy i ty, v jejichž složení je maltodextrin). Přeju dětem na výletech příjemné osvěžení!! Petra H.


   
Předmět: mufini odpovědět 
Od:Pavla 09.08.2004 16:21
Podadí mi někdo, prosím, jak vyrobit bezlepkové mufini ? Díky
       
Předmět: Re: mufini odpovědět 
Od:FRANTA 09.08.2004 16:48
Ahoj.Na stránkách www.klub-celiakie.cz(je to klub z Brna),je celá tabulka na výrobu různých mufin.Je to v rubrice recepty.Zdraví Franta.


   
Předmět: krém do trubiček odpovědět 
Od:Blanka 29.07.2004 22:26
Ahoj všichni, mám na Vás prosbu. Dnes jsem si koupila vaflové trubičky. Neznáte někdo nějaký krém do nich. Díky Blanka
       
Předmět: Re: krém do trubiček odpovědět 
Od:Jitka 02.08.2004 08:03
Blanko, kde jsi ty trubičky koupila? Také bych je ráda pro dceru koupila?
           
Předmět: Re: Re: krém do trubiček odpovědět 
Od:Blanka 03.08.2004 07:09
Koupila jsem je v Příbrami ve zdravé výživě Slunovrat. Podívám se přesně jak se jmenují a na výrobce.
               
Předmět: Re: Re: Re: krém do trubiček odpovědět 
Od:moni 26.08.2004 09:08
Milá Blanko,
můžu poprosit o název a výrobce zmiňovaných trubiček? Díky moc.
Monika
       
Předmět: Re: krém do trubiček odpovědět 
Od:FRANTA 30.07.2004 12:18
Pokud jsou oplatkové trubičky opravdu bezlepkové,tak vhodných náplni je celá řada.Např.klasický krém máslo,cukr,pudink,nebo bílky s cukrem ušlehat do husta(případně v kotlíku nad párou),může být i bílková pěna s ovocem,pařížská šlehačka vyrobená ze smetany ke šlehání a z kakaa(pozor na ztužovač šlehačky-může obsahovat lepek).Vhodná by byla i dortová náplnˇod dr. Oetkera,která se vyrábí v několika příchutích.Nedoporučoval bych plnit trubičky do zásoby,aby se nerozmočily .Tímto jsem určitě nevyčerpal všechny možnosti.Zdraví Franta.


   
Předmět: Prodejna zdravé výživy odpovědět 
Od:Petr1 27.05.2004 13:19
Vážení
Nedávno jsem v Ústí nad Labem narazil na novou prodejnu zdravé výživy. V sortimentu mají i bezlepkové potraviny. Vřele doporučuji k návštěvě.
Věřím, že pokud budete mít nějaké nápady na rozšířeí jejich sortimentu, bude se majitelka snažit vyhovět.

Prodejna se nachází vedle Krajského Úřadu na rohu ulic Pivovarská a Velká Hradební.

Přeji hezký den.
       
Předmět: Re: Prodejna zdravé výživy odpovědět 
Od:Petra 10.07.2004 14:37
Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala, zda-li nevíte o další prodejně specializující se na bezl. potraviny nacházející se v Ústí nad Labem.
Moc Vám děkuji za informace,
mějte pohodové dny.
           
Předmět: Re: Re: Prodejna zdravé výživy odpovědět 
Od:PETR1 12.07.2004 06:47
V Ústi je ještě prodejna VEGANA, která se nachází vedle kina Hraničář. Také jsem se nedávno dozvěděl o prodejně zdravé výživy poblíž hlavního nádraží, ale když jsem se tam byl podívat, moc toho neměli.
Hezký den


   
Předmět: celostátní setkání celiatiků odpovědět 
Od:Iva Bušinová 23.05.2004 17:05
Dvoudenní celostátní setkání celiaků 3. - 4. července 2004 v Jeseníkách

Milí celiatici,

Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu připravuje dvoudenní víkendové setkání celiatiků a jejich blízkých v krásném hotelu Dlouhé Stráně v Jeseníkách, kde mají dlouholeté zkušenosti s vařením bezlepkové diety. Z vlastní zkušenosti vím, že klientům jsou schopni snést "modré z nebe".

Setkání je připraveno tak, aby se jej zúčastnila celá rodina. Pro každého je připraven program. Maminky a babičky - ukázky vaření, nových výrobků, ochutnávky, atd. Tatínkové, dědečci - výlety do okolí, exkurze. Pro dospělé přednášky lékaře, psychologa, dietologa, pedagoga se zkušeností s výchovou dítěte na bezlepkové dietě. Po celou dobu individuální poradna. Děti - hlídání zajišťěno dětskou zdravotní sestrou s licencí pro vychovatelství, majitelkou hlídací agentury. Večer společný program u táboráku s opékáním bezlepkových klobásků. Program doplníme dle Vašich připomínek a přání.

Hotel je velmi dobře vybaven, nabízí dvou a vícelůžkové pokoje, apartmány, vše s vlastním sociálním zařízením. Přístup k hotelu je velmi dobrý. Nedaleko hotelu zastavuje autobusová linka směrem na Červenohorské sedlo.

Termín je stanoven na víkend 3. - 4. července 2004.

Ceny ubytovní 280,-Kč / dospělý, dítě do 14 let - 150 Kč.
Je zajištěna plná penze, včetně speciální bezlepkové diety.
Kompletní cena pobytu ještě není upřesněna. Jednáme o poskytnutí finančního příspěvku na plnou penzi pro všechny zúčastněné celiatiky!

Přijedete? Dejte prosím vědět co nejdříve!
Email: info@bezlepkovadieta.cz
Mob.: 605 878 337
Další informace na www.bezlepkovadieta.cz

Iva Bušinová
zástupce Poradenského centra pro celiakii a bezlepkovou

Nové informace:

setkání bude celostátní, není určeno jen pro rodiny s dětmi, ale i pro dospělé celiatiky a jejich rodinné příslušníky

během pobytu se seznámíme s novými i se stávajícími bezlepkovými výrobky na našem trhu

jednáme o účasti slovenských celiatiků za účelem výměny zkušeností

během pobytu budeme losovat tombolu. Ve hře jsou bezlepkové výrobky a pomocníci do kuchyně

budeme se nejen vzdělávat, ale také odpočívat v krásné přírodě


   
Předmět: léčitel odpovědět 
Od:Ivan Gellner 08.05.2004 17:09
Jsem léčitel s poměrně dobrými výsledky při léčení mj. i Crohnovy choroby, celiakie a dalších forem alergií na jídlo. Pracuji na dálku bez spolupráce nemocného a dávám každému půl roku na zkoušku. Podlrobnosti jsou na www.volweb.cz/ivang
       
Předmět: Re: léčitel odpovědět 
Od:stefinka 12.05.2004 07:13
Omlouvám se předem za osobní prezentaci, ale když už se ozval pan léčitel ... Kdo rád bere své zdraví do svých rukou, klikněte na poul.reikiweb.cz. Má to tu výhodu, že jste sám sobě léčitelem 24 hodin denně po celý svůj život. Hezký den přeje Stefinka
       
Předmět: Re: léčitel odpovědět 
Od:Petra Holasová 10.05.2004 07:15
Dobrý den, ráda bych věděla, odkud jste, pane Gellnere.Děkuji Petra
           
Předmět: Re: Re: léčitel odpovědět 
Od:stefinka 12.05.2004 07:15
Pan Gellner je z Brna, na stránkách má všechny potřebné informace.


   
Předmět: dovolená odpovědět 
Od:Karla 04.05.2004 10:24
Zdravím všechny!
Měla bych nabídku pro ty z vás, kteří uvažují o dovolené v tuzemsku a hledají ubytování s možností vaření. Mám syna s bezlep. dietou, takže vím, jak je to někdy se stravováním o dovolené problém. Pokud byste chtěli poznat jižní Čechy, mohu vám nabídnout ubytování pro 2 – 3 osoby v Třeboni v období červen až srpen 2004. Jedná se o garsonku s vybaveným kuchyňským koutem v 5. patře s výtahem a výhledem na rybník Svět. V těsné blízkosti je prodejna potravin, na pláž s různými atrakcemi pro děti je asi 10 min chůze. Jinak možnost výletů na kole v krásné okolní přírodě či autem na nedaleké hrady a zámky (Hluboká, Červená Lhota, Jindř. Hradec).
Pokud jde o vaření, mohu pro vás upéct v domácí pekárně bezl. chléb, příp. další pečivo, event. zajistit různé bezl. potraviny. Vše je jen otázka dohody.
Máte-li zájem, kontaktujte mne na č. 723269149 nebo na e-mail: carla@seznam.cz.
Přeji krásné slunečné léto!
Karla


Přihlášení

Jméno

Heslo

Podporované projekty (vřele doporučuji)

Bezdrátová síť v Plzni 
PilsFree

Moje oblíbené WWW stránky (vřele doporučuji)

Zpravodajství ze světa nejrychlejších vozů naší planety:
Formule 1

Zpravodajství ze světa videa, TV karet, kodeků a tak podobně:
TV Freak

Zpravodajství ze světa počítačů a všeho kolem:
Živě

Zpravodajství ze světa počítačů:
PcTuning

Zpravodajství ze světa mobilů:
MobilMania

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru.
BonusWeb

Češtiny do her a programů:
Češtiny

Zpravodajství ze světa počítačových her a hardwaru:
Doupě

Vyhledávací server:
Google

zpět na předchozí stránku
Copyright © 2003 Hell
doporučené rozlišení 1024x768